Tu vrei sa-ti facem istoria Romaniei aici pe site? Mai bine ai citi o carte de istorie!
Au fost prea multe ca sa le insiram aici, citeste o carte de istorie a romanilor si o sa le afli. Lectura placuta!
Noi mai mereu ne-am luptat cu turcii in timpul domnitorilor cei cunoscuti:Stefan, Mihai etc. Ei ne-au aparat de ei mereu pentru ca acestia doreau sa ne ia teritoriile.Alt eveniment a fost razboiul de independenta in urma caruia am scapat de sub dominatia turcilor(deoarece dupa acesti domnitori am fost o vreme sub regim fanariot) si am primit si niste teritorii. Cel mai important insa a fost primul razboi mondial in care am intrat de partea buna totusi deoarece dupa la 1918 am reusit sa facem unirea cu Transilvania la final si asa s-a format Romania mare.Cam asa stiu eu.
Desi ar fi trebuit sa stii de la istorie despre aceste lupte duse de romani, ca sa nu spui ca sunt rea, am sa incerc sa-ti spun, pe scurt, cam care razboaie au facut subiectul multor filme romanesti, regizate in mare parte de Sergiu Nicolaescu. Lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l stii este ca toate razboaiele duse de romani au avut ca scop aparare a tarii, impotriva cotropitorilor, care au fost: huni, tatari, turci, rusi, nemti. Majoritatea acestor lupte au fost incununate de glorie. Dintre conducatorii romani cei mai importanti au fost: Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mircea cel Batran, Dimitrie Cantemir, etc. Razboaiele cele mai importante au fost: Batalia de la Podu Inalt, Batalia de la Plevna, Batalia de la Calugareni, Batalia de la Rovine, Razboiul de independenta, Primul razboi mondial, Al doilea razboi mondial etc.
Cartile de istorie sunt suficiente si in plus au niste coperti care sigur te vor atrage!
Cioran_Robert_2002 întreabă: