Cel mai usor este sa aplici printr-o societate gen EdMundo sau Integral.Te duci la ei si te prezinti. Dupa aceea iti vor zice ce documente sunt necesare pentru a te inscrie, apoi vei putea sa alegi facultatea, le trimiti niste documente, acte, diplome, iar dupa un timp, dupa ce iti analizeaza notele si perfomantele obtinute pana in a IX-a, iti vor da conditiile, de obicei, un test de engleza, bacalaureatul si media generala.Depinde de universitate cat de mari sa fie notele. Urmeaza sa trimiti rezultatele (bineinteles pozitive) si atunci vei primi accept din partea lor.
Sa stii ca nu trebuie sa ai 9, 99 ca sa intri la o universitatea din Occident.
Sa fie peste 8, 50 - 9 este indeajuns, bine daca nu vrei chiar in top 10...
Ca stat Marea Britanie e cu totul altceva, nu se aseamana deloc cu europa continentala, parca esti in alta lume.Lumea ii foarte politicoasa, cu exagerat bun simt si conditile sunt bune. Oamenii sunt foarte relaxati, zambind la cea mai mica conversatie, alergand cu zecile, ducandu-si copiii prin parc entuziasmati impreuna cu cainele in timp ce ploua nastrusnic, tineri umpland sutele de terenuri de sport si parcuri (Nu exagerez, sunt peste tot, la 3-4 strazi), persoane imbracate care mai de care mai caraghios nepasandu-le de nimic si nimeni avand treaba macar sa ii observe. Vremea nu este chiar asa de rea cum zic unii sau altii.Mai sunt si zile cand ploaia nu se opreste dar nu ploua zilnic, uneori nici saptamanal.Ii la fel ca la noi dar nu asa extrem.Traiul de viata este ridicat, mancarea nu este scumpa daca stii de unde sa cumperi, in mare sunt fix ca la noi numai ca au cu totul alte produse, mult mai de calitate. Ce ii drept chiria pentru stundeti este cam scumpa comparand anumite locuinte, dar la inceput nu ai ce sa faci, trebuie sa accepti si dupa aia in al doilea an daca il treci te muti unde doresti ca stii zona si preturile.
As putea vorbi de Anglia 5 pagini si nu m-as opri, o tara care pentru mine ii cea mai tare din lume si care are cetateni mandri purtand acel rosu-alb-albastru la 9-10 case sau balcoane si vorbind cu cel mai frumos si dulcele, aproape sinfonic, accent de pe mapamond.
God save the queen!
Mersi mult pentru raspuns mai am totusi 3 mici nelamuriri/ intrebari
Ce examen de limba mi-ai recomanda, CAE sau Ielts?
Conteaza media generala din liceu?
Cand ar trebui sa contactez firma de consiliere, in clasa a XI-a sau a XII-a?
1.IELTS este cel mai popular si chiar creste cu fiecare an la capitolul asta. Este cel mai recunoscut la nivel mondial si inca un motiv este mai usor dupa parerea mea si a mai multor profesori decat Cambridge.
2.Conteaza dar nu asa mult, daca ai peste 8, 50 sau 9 este indeajuns dar am avut prieteni cu media si sub 8 si au ajuns unde si-au propus.Bac-ul si testul de engleza sunt cele mai importante.
3.Din a XIa cu cat mai repede cu atat mai bine, ai timp sa pui la punct toate si crede-ma ca timpul este prioritar, in plus iti da o motivatie aparte.Dar nici din a XII-a nu ii tarziu.
N-ai pentru ce, poti sa ma intrebi ce doresti ori de cate ori ai o nelamurire.
AvalohAlyn întreabă:
anonim5491 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: