anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi se pare mie sau la noi istoria se preda prost? Imi place, insa nu pot retine nimic si nici nu reusesc sa sincronizez ce ni se preda despre Romania cu contextul international...

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu cred ca istoria noastra este in mod ingrozitor trunchiata. Nici macar acum in manualele de istorie nu se trateaza perioada de vreo 800 de ani a invaziilor barbare, nu ni se spune ce s-a intamplat pe teritoriul actualei Romanii intre retragerea aureliana si cnezatele lui Gelu si Menumorut. Nu ni se spune ca unii dintre stramosii pe care noi ii veneram erau cumani si ca populatiile cumane si-au lasat o mare amprenta in sangele nostru, ca daca suntem o parte daci si o parte romani, in mod cert suntem si o parte cumani.
Si alte trunchieri si falsificari care ne departeaza de adevar.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Acumularea cunostintelor de istorie se datoreaza in mare parte de felul in care preda profesorul, cum stie acesta sa te determine sa iti placa obiectul respectiv (e valabil si pentru celelalte materii).

| baba a răspuns:

Generalizezi. "la noi" = "la tine".
Doar pentru că tu ai un prof naşpa de istorie, nu înseamnă că istoria se predă prost în toată ţara.

| zuly a răspuns:

Din proprie experienta pot spune ca asimilarea unei materii depinde in cea mai mare masura de profesor, de modul de predare. Cand eram in liceu, profesoara mea de istorie a stiut sa ne faca sa intelegem si sa dorim sa aflam cat mai mult. Mergeam cu placere la orele de istorie.
Cauta si in alte surse, nu te limita doar la ce se preda in scoala. Priveste filme istorice, documentare si citeste carti pentru tine. Studiul individual este o metoda foarte buna de invatare. Apoi poti veni cu intrebari si propuneri la profesoara ta de istorie, cred ca va aprecia interesul tau si va tine cont de ideile tale.

| Kyky a răspuns:

Depinde foarte mult de felul in care preda profesorul materia. Proful meu preda bine, daca m-as pune sa invat lectiile, as intelege (dar nu ma omor cu invatatul). In generala am avut un profesor (ii ziceam "comunistu`") care vorbea incontinuu, si nu pricepeam nimic. Trebuia sa stii sa scrii repede, sa iti poti lua notite, care si alea erau aiurea si fara sens. Acolo, si daca as fi incercat sa invat, nu as fi inteles nimic. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma uit mereu la tinerii discipoli care si in artele martiale cit si in alte discipline dau vina pe profesori. Tin sa precizez ca profesorul nu face decit sa arate calea cu degetul iar discipolul e cel care o urmeaza...