| calubalan a întrebat:

Moare lumea de foame? Impozitați bisericile! http://twurl.nl/xnlcfz
Ar fi aceasta masura o solutie pentru Romania sau doar o alta masura de atragere a atentiei publice de la problemele economice reale?

3 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Nu este o solutie. Problema este foarte adanc infipta, din pacate, ca a fost plantata inca din 1990 de la prima guvernare post-comunista.
Birocratia asta ne mananca de vii, din cate am auzit statul plateste mai mult pentru a ajunge sa ia un anumit impozit decat castiga din impozitul respectiv.
Solutia cea mai buna se pare ca este de a se privatiza statul. Adica impozitele sa fie stranse de firme private, si la fel si cu alte functii pe care le indeplineste statul. O firma privata si-ar administra mai bine resursele, nu ar ajunge in situatia asta de ras.
Si ar trebui sa nu mai auzim de imprumuturi din alte parti, ori o sa ajungem sa ne vindem tara, ceea ce se laudau ei ca nu vor face. sad

| z8 a răspuns:

Bun articol. Lenesii mor de foame. Bisericile ar trebui impozitate, dar nu si donatiile catre ele ( nicaieri donatiile nu se impoziteaza ). Ce am zis eu aci, cre-ca se gaseste si in lege ( biserica este inresitrata ca ceva, fima, SA, SRL, nu stiu, trebuie sa fie inregistrata ca ceva ) Impozitarea pe profit se aplica peste tot in tara asta. Cine vrea sa faca profit in tara asta, sa plateasca impozite. Nu-i convine, nu-i nimic, sunt si alte tari pe glob. Parerea mea.

| Eu.si.atat a răspuns:

O prostie, oricum tara asta se duce de rapa.Parerea mea.