anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Multe cimitire se afla plantate prin oras si sint inconjurate de blocuri. Cel putin in Bucuresti asa este si presupun ca si in restul tarii. Acum sint si eu curios:
1. De ce sint frate cimitirele in mijlocul orasului si inconjurate de blocuri, sa nu se simta mortii singuri?hee hee
2. Cei care locuiti intr-un astfel de bloc. Cind va plictisiti, mincati seminte si beti bere privind la inmormintarile de sub balcon? laughing
3. Tot pentru cei care locuiti intr-un astfel de bloc. Ce sentiment va incearca atunci cind sinteti in focuri cu gagica (mai mai sa rupeti patu devil) si va treziti ca in momentul in care urla aia mai tare, incepe sa bata clopotu in dunga si se aud bocitoarele sub geam? rolling on the floor

14 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De-a lungul timpului, orasele au "inghitit" cimitirele. Oamenii s-au obisnuit cu vecinatatea lor. In fond, e si asta un mod de a te obisnui cu ideea ca esti muritor.
Cea mai tare faza legata de asezarea cimitirelor in mijlocul orasului, am vazut-o acum vreo cativa ani, intr-un ziar, unde era un anunt gen: "Vand apartament, enspe camere, alea-alea, ultracentral, langa Cimitirul Bellu".

Stefan
| Stefan a răspuns:

Tu ai dreptate dar cand sa hotarat sa se faca cimitir acolo distanta dintre cimitir si case era destul de mare, dar intre timp constructiile facandu-se intr-un ritm alert au ajuns langa cimitir si uite asa povestea ta care ti se pere putin cam ciudata. Totusi trebuie sa fii miltumit ca noaptea este o liniste deplina, ce te-ai face daca in locul cimitirului ar fi... un parc de distractii.

regis
| regis a răspuns:

Ai pus intrebarea putin invers. Nu cimitirele sunt in mijlocul orasului, ci orasul s-a extins in jurul cimitirelor. Nu pentru a tine de urat mortilor, ci din simplul motiv al lipsei de spatiu.
In privinta celor care locuiesc in astfel de blocuri, nu cred ca e cu nimic mai special sa locuiesti langa un cimitir decat langa o carciuma, un restaurant care organizeaza nunti sau botezuri, langa gara sau chiar pe o strada aglomerata, pe care mai circula si tramvaiul. Ba as spune ca inmormantarile se incadreaza intr-un anumit orar, ba mai mult, locurile din apropiere sunt de mult ocupate, deci sunt slabe sanse sa le privesti de la balcon, mancand seminte.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Eu nu am "norocul' de a locui intr-un oras cu cimitire intre blocuri. Cimitirele sunt departe, la marginea orasului. Sincer sa fiu mai speriat decat de cimitire sunt de statiile peco si GPL care oricand ma pot face locuitor al cimitirului si care sunt peste tot in orasul meu (la 20 metri de blocuri). Cum or fi obtinut aia aprobarile...nu stiu. Mortii nu mai fac rau nimanui - cei vii - da.

| moodyblues a răspuns:

De obicei biserica se plaseaza in centrul oraselor sau pe varful dealului la tara. daca biserica e in mijlocul orasului nu este si cimitirul tot acolo?

| GreenSky a răspuns:

Interesant!
1.Pai orasul s-a dezvoltat treptat, si cimitirile care erau cu mult timp in urma la marginea orasului, acum sunt in centru! Ce sa-i faci?
Sau daca prin zona e vreo biserica, s-au gandit sa puna cimitirul exact langa ea, nah! Ce gandire.
2. Mi-as imagina, oare mormantul meu pe unde va fi amplasat? Sub al carui balcon?
3.Ohh.de as fi baiat i-as zice:Iar a mai murit unul! Taci, nu mai tipa, ca il speri!
laughing

| edoru a răspuns:

Eh, iniţial cimitirele au fost la periferie, dar dacă metropola a luat-o razna cimitirele s-au regăsit mai târziu central. Am cunoscut o persoană (printr-un amic) care nu fumează pe balcon, ci împute baia şi-aşa îngusta, pentru că nu-şi permite s-o "vadă" Dumnezeu păcătuind ori defunctul ei. Mai mult, îşi pune murăturile la vedere (spre cimitir) ca s-o vadă Domnul cat de gospodină e, dar şi bărbatul ei care este îngropat în cimitirul acela. Şi nu-i tot, pentru că are cimitirul spre est ca poziţionare şi-a atârnat icoanele pe balcon cu spatele la ea şi cu faţa la cimitir: să vadă Domnul la ce se roagă ea. Are 39 de ani, este singură, rea, ignorantă, dar are impresia că dacă merge în fiece duminica la biserică şi curăţa o parte din cimitir regulat este un fel de trimisă a lui Dumnezeu.
Despre întrebarea a treia nu pot să-ţi răspund *strict* la subiect, dar e cunoscută la secţia de Poliţie de care aparţine, astfel oricine este în "focuri" cu iubita dintre vecinii ei (am un amic "lovit de soartă" ce locuieste un nivel mai sus de ea) este raportat cu acurateţe (ora exactă, detalii de ambient, potenţial pericol biblic cu trimitere la versetul apropiat) ca invocand flăcările satanei.
Este, desigur, bocitoare de închiriat la orice înmormantare. Cu sau fără solicitare.
Ştii ce-i trist? Are doi şoricari şi doi copii majori (18, 19). Din cauza atitudinii, câinii ar fugi şi ei aşa cum au facut copiii.

| powergirl a răspuns:

Cred ca s-au facut din cauza de spatiu pentru ca in fiecare an se fac blocuri si case peste tot. la un moment dat nu mai au unde sa faca blocuri asa ca si langa un cimitir se poate face un bloc sa u o casa nu ce are. mai rau pe merge la cei cu inima slaba si care cred in spirite am in familie care cred in spirite si ca ele umbla noaptea si de astea asa ca nu cred ca rezista sa stea intr-un astfel de bloc ar face infart pe loc ce sa mai locuiasca in fiecare zi acolo

| dadaaaaa a răspuns:

Buna intrebare laughing
1.Sa se simpta si ei in centrul atentiei laughing
2.Nu locuiesc big grin... Daca vor sa faca un cadou prietenei floraria langa laughing pe gratis, tot ce vrei, si pentru o seara romantica pot aduna si lumanarile sa fie mai tru!laughing
3. -||-...Simpt actiunea dintr`un film horror!laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bro clopotu un dunga nu bate numai acolo, mama locuia intr-un astfel de bloc in titan, intr-adevar se vedeau mormintele dar preferam asa, ca era asa o liniste dinspre partea aia...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. in momentul "inaugurarii" pozitia geografica a fost mai mult sau mai putin la margine de orase... eventual in jurul unei biserici, extinderea a fost posibila la aparitia unui teren de vanzare la care biserica a avut o prioritate probabil, singura sau impreuna cu consiliul popular...
2.-3. nu e cazul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lora, nop. Cel mai apropiat cimitir este la o statie de tranvai. Dar mi-a traznit asta prin cap, pentru ca ma preumblu pe Google Earth si se vad crucile din cimitire. Asa ca mi-am amintit si de cele din Bucuresti, e unul la o statie de tranvai, mai este unul pe Mihai Bravu, unu pe Pantelimon la Baicului. Unul pe 1 Mai, unul pe Maica Domnului. Pe Mihai Bravu mai este unul mai departisor, dar nu stiu numele statiei. Stiu si in Titan unul, unde face stinga 330, pff, daca stau sa-mi amintesc, sint o gramada de cimitire in Bucurestibatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am visat un mort care se plingea ca n-are lineste pentru ca el initial vroia sa fie ingropat la o margine si s-a trezit in centru.Mare dreptate ai Bro.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bro iti cauti loc de veci?