anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

N-am inteles nici acum cum se egaleaza reactiile chimice.rolling eyes
Cine imi poate explica? Merci mult.

7 răspunsuri:
| aladinbeci a răspuns:

ShadowGuitar, egalarea ecuatiilor reactiilor chimice se face respectand legea conservarii atomilor. Asta inseamna ca numarul atomilor de acelasi fel care intra in reactie sa fie egal cu numarul atomilor de acelasi fel care ies din reactie.
O sa-ti dau un exemplu, ca sa intelegi.
Fe + Cl2 = FeCl3
Avem atomi de Fe si Cl. Se observa ca intra doi atomi de Cl si ies trei, de aceea, pentru a egala atomii de Cl, punem coeficientii 3 in fata Cl2 si 2 in fata FeCl3. De ce am pus asa? Pentru ca cel mai mic multiplu comun pentru numerele 2 si 3 este 6. Atunci punem 3 in fata Cl2 (avem 3*2 = 6 atomi de Cl care intra in reactie) si 2 in fata Fe2Cl3 (avem 2*3 = 6 atomi de Cl care ies din reactie). Cu semnul "*" simbolizez inmultirea.
Ne uitam acum la atomii de Fe. Vedem, dupa ce am egalat atomii de Cl, ca in reactie intra un atom de Fe si ies doi. De aceea, pentru a egala atomii de Fe, punem coeficientul 2 in fata Fe.
Veriicare:
-pentru Fe: intra 2 atomi si ies tot 2;
-pentru Cl: intra 6 atomi si ies tot 6.
Asadar, ecuatia reactiei chimice este egalata sub forma:
2Fe + 3Cl2 = 2FeCl3
Este o reactie de combinare, iar produsul rezultat ete clorura ferica FeCl3.
Sper ca ti-am putut fi de folos.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

H are intodeauna valenta 1 deoarece are pe ultimul nivel un singur electron(are un singur nivel) si el se cupleaza cu un alt electron al altui element. O are valenta 2 fiindca are pe ultimul nivel 2 electroni care se unesc cu alti electroni ia altor elemente in cazuri exceptionale are valenta 3dar este foarte rar (H3O3)
iar ca sa intelegi legaturile dintre ele (Ok (cite elemente sunt inainte de egal atitea ar trebui sa fie si dupa egal) ex: 1)c+o2+=co2 (inainte de egal este un(C)dupa tot un (C), inainte de egal este un (O2) dupa egal tot un(O2) ecuatia este completa.
2)Li+O2=Li2O inainte de egal este un litiu dar dupa egal sunt doi atunci ar trebui sa se puna doi in fata lui Li dar observ ca inainte de egal sunt 2O si dupa egal un O atunci va trebui sa punem in fata lui O 2 (nici o data nu se pune numarul intre elemente ci in fata lor)
si se va vedea ca in fata sunt 2O si dupa = tot 2O cu oxigenul am rzolvato dar Li in fata = este 1 dar dupa sunt 4 (Li+O2=2Li2 O2) asa ca va trebui sa punem inainte de = la Li (4) (((4Li+O2=2Li2 O2)))
daca te vei intreba de unde in fata primului Li este 4 iar dupa egal este 2Li2 aici Li are 2 in fata si un mic indice dupa el aceste doua cifre se inmultesc intre ele 2 din fata si 2 de dupa element care se afla intodeauna mai jos decit elementul 2*2=4 si astfel in fata sunt 4 Li si dupa = 4 Li.In concluzie cite elmente sunt inaintea = atitea trebuie sa fie si dupa =, sper ca te-am ajutat succeshappy

| ShadowGuitar a răspuns:

DanielaIulia,fii sigura ca profa mea nu mi-ar putea explica deloc, dapoi cel mai binelaughing

| DanielaIulia a răspuns:

Intreab-o pe profesoara ta, ea poate sa iti explice cel mai bine.
Funda?laughing eu am dat raspunsul cel mai bun si cel mai corectbig grin.

| AlexSt3ng a răspuns:

Ma si eu is in aceeasi incurcatura n-am inteles nimic deci nu te pot ajuta.Iti dau un link daca vrei

| amandaleyla a răspuns:

Nici eu acuma nu inteleg ((

| PopoaiaIoan a răspuns:

Vreau să știu!