| Gabitza03 a întrebat:

Ne-a dat o tema la fizica:de ce difera orele pe pamant? Eu cred ca din cauza rotatie8i pamantului. voi ce ziceti?

Răspuns Câştigător
| DragonFLoW a răspuns:

Si ai dreptatae din cauza roatiei, de exemplu vara avem parte zic si eu de 12 ore de soare din cauza apropierii pamantului fata de soare. E mai mult o gandire de clasa a 5-a cat timp un anumit punct pe pamant este luminat de soare, dar un punct aflat la 1000 de km la este eh daca e sa luam acel timp incapand in acelasi moment pentru ambele puncte cel care se afla la est va fi mai mult timp luminat de soare, ca soarele apune la est, si poti intepreta miscarea pamantului in jurul soarelui invers luand pamantul ca punct de reper si soarele invartindu-se in jurul pamantului ( desigur e doar o aberatie dar se respecta cam acelasi reguli). Si da se respecta minute si chiar si secunde dar nu cu exactitate, ora pe tari sau pe regiuni din anumite tari fiind aproximata cu media orei din acea zona sau cu fusul orar care trece pe acolo. De exemplu in constanta fata de timisoara ar trebui sa fie o diferenta de cateva minute nu multe, dar astfel de diferente nu se iau in considerare is prea mici. Doar daca te duci din rusia la paris, cam da faci diferente.

3 răspunsuri:
| Sin a răspuns:

Eu cred ca nu ai citit regulamentul site-ului.
Nu ai voie sa-ti rezolvi temele pe TPU.

| sabilopod a răspuns:

Din cauza la meridianeeee dăăă

| ILied a răspuns:

De ce difera orele pe pamant fata bde alte planete? Orele pe Pamant difera datorita rotatiei. Minutele sunt aceleasi, pana si secundele. Dar nu ai voie sa pui astfel de intrebari.