anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Neata, am primit ieri un plic in care zice ca ma incadrez in legea 277 si nu mai primesc alocatie pentru ca in clasa 8 am avut peste 20 de absente. Acum sunt a 9 iar foaia a aparut abia ieri... nu se poate face nimic deoarece asta a fost in clasa 8 ...Cateva detalii! Funda

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Nu esti tu titularul acelui tip de alocatie ci, unul dintre parintii tai ( reprezentantul familiei)! Legea nr.277/2010 la art.29, spune ca plata acestei alocatii se SUSPENDA "pana la urmatoarea situatie transmisa de inspectoratul scolar. Daca din situatia transmisa de inspectoratul scolar se constata un numar mai mic de 20 de absente, plata alocatiei se reia in conditiile prevazute la art. 28 alin. (2) si (3). Agentia teritoriala comunica primarului tabelul nominal cu familiile pentru care s-a suspendat plata alocatiei. "
SUSPENDAREA se face pe o perioada de 3 luni --- daca nu vei mai avea absente nemotivate care sa depaseasca numarul maxim de 20( sub 20 alocatia de diminueaza dar nu se suspenda---vezi art.28 din lege!). Dupa 3 luni de la data suspendarii alocatiei, (daca te-ai cumintit in clasa a 9-a si nu mai ai absente!), cred ca ar fi bine ca parintele sa faca o cerere adresata directorului Agentiei teritoriale pentru prestatii sociale (caci acesta a emis si decizia de suspendare a alocatiei deci, tot el poate dispune reluarea in plata).

Vezi aici textul integral al legii : http://www.dreptonline.ro/......miliei.php

0 răspunsuri: