In descrierea obictiva trebuie sa oferi informatii precise. Fara sa te implici tu, fara sa arati ca iti place, fara sa folosesti figuri de stil. Ceva stiintific. Prezinti direct obiectul.
Acum rezolvati singura tema.
Adica sa-ti descrii camera din punctul tau de vedere, nu cum este ea.
Ex:
Camera mea este una foarte frumoasa, o ador. Aici stau, aici ma joc. Peretii ei sunt albi, dar mie mi-ar place sa fie si o dunga de bej. AI inteles?
Nu mai bine inveti (cauti pe net) ce inseamna a descrie obiectiv versus a descrie subiectiv?
De fapt, eu stiam ca o descriere, un text la modul obiectiv inseamna sa nu te implici afectiv intru asta. Trebuie sa spui adevarul. Gandeste-te la vorba aceea,, O sa incerc sa fiu obiectiv (in alegeri de ex)"; aici obiectiv, adica daca ai de ales din prietenul tau cel mai bun si un alt coleg cu care d-abia dac-ai vorbit, sa nu tii cont de ce s-a intamplat intre voi si sa-i analizezi pentru alegere in mod egal.intelegi tu. Cat despre compunere, sincer nu cred ca te va ajuta nimeni. xD Si cand nu mai stii vreo definitie, incearca google, eventual un dex, dex online sau nu neaparat.
Puteai să întrebi, draga mea, doar ce înseamnă mod obiectiv.
Acum că ţi-au răspuns câţiva şi ţi-au explicat ce înseamnă mod obiectiv, fă-ţi tema singură.
Hai ca a inteles asta tot din ce ati zis voi
Salut!
SUBIECTÍV, -Ă, subiectivi, -e, adj. 1. (Fil.) Care consideră că baza a tot ce există este conștiința individuală; care neagă faptul că îndărătul senzațiilor se află obiectele reale, independente de om. Idealism subiectiv. 2. Care are un caracter personal, care se petrece în conștiința cuiva; care, într-o judecată, acțiune etc., ține seamă numai de sentimentele, de pornirile și de ideile sale; părtinitor. – Din fr. subiectif.
OBIECTÍV, -Ă, obiectivi, -e, adj., s. n. I. Adj. 1. (Fil.) Care există în afara conștiinței omenești și independent de ea. ♢ Idealism obiectiv = aspect al idealismului care susține existența unei idei absolute, mistice, independente de conștiința omenească și prin a cărei dezvoltare ia naștere lumea materială. 2. Care are însușirea de a reda realitatea în chip nefalsificat, detașat de impresii subiective; nepărtinitor, imparțial; obiectivist (2). 3. (Gram.) Care se referă la obiectul direct sau indirect. Reflexiv obiectiv. II. S. n. 1. Sistem optic convergent, format din una sau mai multe lentile care intră în construcția unui aparat optic (de fotografiat, microscop, lunetă etc.), fiind îndreptat spre obiectul studiat. 2. Porțiune de teren, localitate, fortăreață etc. care prezintă interes în timp de război. ♦ Țintă asupra căreia se execută o tragere sau se lansează bombe. 3. Fig. Scop, țintă, țel. ♦ (Concr.) Ceea ce urmează să fie realizat, construit etc. – Din fr. objectif.
funda