Nuntă în cer/Mircea Eliade (144p), Domnișoara Christina (roman fantastic, Mircea Eliade 160p), Maitreyi/ Mircea Eliade (200 pag), Micul prinț/Antoine de Saint-Exupery (120 pagini), Creanga de aur/ Mihail Sadoveanu (216p), Baltagul/Mihail Sadoveanu (204p), Alchimistul/Paulo Coelho (224 pagini), Amândoi/Liviu Rebreanu (roman polițist, 170p), Isabel si Apele diavolului/Mircea Eliade (208p), Declarație de dragoste/George Șovu (120p), Un cățel numit Grk de Joshua Doder (271p), Sayonara de James A. Michener (160p), Dama cu camelii/Al Dumas fiul (230p), Îngerul păzitor/Danielle Steel (175p), O plimbare de neuitat/Nicholas Sparks (190p).
Imi place tare raspunsul tau, dar alea numai romane scurte nu sunt. Daca ii dai numarul paginilor si ii explici intriga, o sa-si dea cu coatele in genunchi.
În afară de 1984, pe restul le-aș numi nuvele. Mai greu de înțeles, dar scurte.
Spre exemplu, îi puteam recomanda în loc de Justine, 120 zile ale Sodomei, dar a vrut scurte.
Daca te referi numai la operele lui Orwell, nici Zile Birmaneze nu e tocmai un roman scurt, si nici o nuvela.
I-am dat și titluri, la Zile Birmaneze încă n-am ajuns, le-am citit pe cele două și Omagiu Cataloniei.
Problema e ca prin "roman scurt" nu stim daca te referi la numarul paginilor sau complexitatea operei.
De obicei, cei ce vor un roman scurt, se referă la numărul de pagini, probabil au vreo temă.
ionut008 întreabă: