Eu stiu ca barbatii dau martisoare femeilor (cica martie este "luna femeilor"). Iar fetele mai tinere dau martisoare celor mai in varsta decat ele. Femeile/ barbatilor, niciodata. Poate la gradinita. E cam aceeasi chestie ca si cu florile. Ce, femeile dau flori barbatilor?
Nu, nu ai dreptate... fetele dau martisoare baietilor de 1 martie, iar baietii dau fetelor flori pe 8 martie. Eu asa stiu.
Pe data de 1 martie femeile dau barbatilor iar pe 8 martie barbatii dau femeilorasa e de cand lumea si nu o putem schimba noi peste noapte
Uite ca visul femeiesc al emanciparii are un echivalent barbatesc. tu esti dovada ca barbatii vor sa se feminizeze.
Din cate stiu din traditia veche a Romanilor, martisoarele erau oferite si de femei si de barbati unii altora in semn de inceput al primaverii.Acum depinde de zona din care faci parte si cum s-a construit traditia in respectiva zona
Deci doar in Moldova fetele dau martisoare baietilor, iar in restul baietii le dau fetelor.
1 Martie nu are nicio legatura cu 8 Martie. De 1 Martie baietii le dau fetelor martisoare pentru ca asa e traditia iar de 8 Martie este ziua mamei, iar mamele primesc cadouri, nu toate scolaritele. Dar unde este ziua tatalui sau a baietilor? De vreme ce mamele ( 8 Martie ) si fetele in general ( 1 Martie) au zi de primit cadouri, masculii de ce nu ar avea?!
Asa e! in Moldova, pe 1 martie fetele le dau baietilor martisoare, iar pe 8 martie, baietii le dau fetelor flori sau ciocolata!
Din bun simt si respect se face din stramosii dela 1920 incoace ca barbatii dau martisoare sau cadouri femeilor..la fel si salutul normal din respect barbatii saluta primii
In judetele Teleorman si in cateva din Moldova fetele daruiesc martisoare baietilor iar faza cu fetele isi dau martisoare este un ifos(nu zic despre toste fetele).
Nu cred ca e cineva obligat sa le dea martisoare fetelor din partea mea lumanari!