Pentru ca nu ai vazut cum este scrisa, ci ai auzit-o doar pronuntata. Din cauza asta este greu sa faci legatura intre cuvantul scris si felul in care este pronuntat, pentru a afla ce cuvant este.
Eu am aceeasi problema cu spaniola.
Si eu cunosc spaniola din telenovele cand eram mic obligat de soramea dar faza e ca parca nu are sens si la pronuntare nu pot pronunta cuvantl ala asa prin scris, faza cu engleza e ca n-am facut nici un curs, nici la scoala n-am invatat deloc, nu stiu cum s-a prins de mine chiar nu stiu, acuma am probleme norvergiana nu se prinde mine desi cunosc engleza, germana, poate stiu deja prea multe cuvinte de aia?
Nici eu nu am curs de spaniola, insa diferenta dintre spaniola si engleza este ca spaniola este o limba romanica, in timp ce engleza este germanica. Nu vor reactiona la fel, poate spaniola o prinzi mai usor, dar pe amandoua le poti invata de la televizor.
Probabil pentru ca norvegiana este foarte grea, comparativ cu celalalte limbi germanice.
Incearca sa cauti niste cursuri pe internet..si de acolo o sa intelegi mai bine. Sau daca nu trimite un mesaj.Te pot ajuta
Nu vreau sa incep vreun curs de engleza pentru ca o inteleg, eu doar eram curios atata tot