Ne place să-l cităm pe Herodot dar lăsăm continuarea deoparte:
„Geţii sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci".(…) După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrânt".
„Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi. (…) La ei, la traci, trândăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca câmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă. (…) La traci există următoarea rânduială: îşi vând copiii pentru a fi duşi peste hotare".
Vi se pare cunoscut?
Sunteți prins într-un anacronism, îmi pare rău
Intrebarea asta M-a dat gata
"Dacii cel mai viteaz popor"- Iar in istorie de abia exista cateva mentiuni despre ei. Nu se stie cu exactitate cum erau organizati, sau unde se situau. Tot ce se stie despre ei, e de la statele din jur: Erau de origine traca cum spunea si Raven, cu citatul lui Herodot. Dar cu influente scite si celtice. Se presupune ca odata cu venirea celtiilor, cu tehnologia adusa de celti, s-au dezvoltat formand o tara in 168 BC, (care era o uniune de mai multe triburi )
Dar sa nu uitam ca teoria cu Dacii astia, precum ca statele romanesti fac apartenenta cu Dacii, a aparut in anii 1800.
Iar teoria se bazeaza pe... presupuneri, fara ceva concret(au venit de peste munti si vai . cu o pauza de peste 1000 de ani intre Daci si Statele Romanesti. Perioada in care erau mai multe regate de origine diferita pe aceste teritorii.
Teoria creeand mai multe intrebari decat raspunsuri. e ce limba romana este latina si nu Dacica (tracica) macar un procentaj pe acolo..De ce limba romana nu are procentaj de germana, Ca doar regatul Germanic a durat mai mult ca cel Roman(Latin)
Cum de Tara Romaneasca se numea Walachia, iar poporul vlahi, tinand cont ca vlahii is un
popor diferit de Daci. Vlah este un termen pentru a descrie un grup/popor de origini mixe tracice si Ilariene. Care sunt mentionati initial in peninsula Balcanica, ulterior la nord de dunare.
Dar citatul asta descrie simplu :
"Laonikos Chalkokondyles—a late-15th-century Byzantine scholar—stated that he never heard anyone "explain clearly where" the Romanians "came from to inhabit" their lands.[94] Chalkokondyles also wrote that the Romanians were said to have come "from many places and settled that area"
Nu am gasit varianta romana a paginii de wikipedia. Pe scurt Chalkokondyles spune ca nimeni nu i-a explicat clar : de unde au venit romanii. Existand multe teorii despre locuri diferite de origine a romaniilor.
Si cu ce ne ajuta atat de mult ca "în Munții Bucegi se află centrul pământului și că aceasta ar fi cu adevărat zona descrisă de Arkadi și Boris Strugatșki în ''Picnic la marginea drumului"?
Adevarata bogatie a poporului roman consta in calitatea si adaptabilitatea fortei de munca si in capacitatea oamenilor de a mai produce inca valoare adaugata, in ciuda piedicilor intalnite in tara asta.
In mții. Bucegi o fi centrul pământului dar dacă prin România nu trece si linia ecuatorului... atunci tot degeaba este.
Adevărat! Țara are multe plusuri, dar și o grămadă de minusuri. Însă, dând la o parte toate formele de conducere corupte și oamenii care strică imaginea țării intenționat, noi avem parte de niște priveliști fabuloase, de niște peroane foarte politicoase, drăguțe, gata să dea o mână de ajutor. Atâția oameni buni, dar și atâtea persoane rele... Oricum, atât forma politică, cât și fizică, e foarte diversificată. O treime munți, o treime podișuri, o treime câmpii. Avem deschidere la mare, avem râuri, fluvii și ne putem mândri cu masivi muntoși cu aspect alpin (doar în M-ții Meridionali), cu relief glaciar, cu m-ții Măcinului, care ar fi putut fi cei mai înalți din țară, inițial având 4 km, dar s-au scufundat și erodat în timp. Multe descoperiri au fost făcute de oameni de știință români, opere de artă realizate de către Brâncuși și mulți alții, sunt cunoscute în toată lumea, și, deși continuăm să plecam în masă din țară, majoritatea care emigrează ne fac să fim mândri de ei prin munca pe care o realizează în străinătate. Păcat că salariile sunt prea mici, prețurile prea mari, corupția din ce în ce mai multă, defrișările din ce în ce mai dese, oamenii din ce în ce mai puțini. Avem atât de multe locuri superbe care merită explorate, însă încă visăm la o infrastructura pe care nu o punem în aplicare din păcate.
Asta-i România!
Sincer nu stiu daca dacii au fost cel mai viteaz popor pe care l-a cunoscut omenirea,aici nu ma bag. Dar din punctul meu de vedere nu este vorba despre apreciat,multi romani inca isi fac vacantele la noi si admira frumusetile naturale de la noi. Este vorba despre felul in care ne punem in valoare locurile ce le avem,sunt foarte multe statiuni,cladiri vechi,toate in paragina pentru ca nu investim in ele deloc. Si lucrul asta ar trebui sa se schimbe pentru ca alte tarii nu au asa multe locuri frumoase de aratat ca si noi dar totusi investesc, construiesc si repara ca sa atraga turisti si sa faca o imagine buna tarii lor. Avem o gramada de locuri frumoase,avem litoralul Marii Negre,Delta Dunarii,muntii,dealuri, paduri, lacuri, campii, intr-adevar sunt niste bogatii de care uneori nu stim sa profitam. Dar asta este, poate viitoarea generatie va schimba lucrurile pe aici! Poate asa nu vor mai pleca asa multi oameni in afara in vacante si la munca.
Adevarat si toate castelele care se duc in rovina Peles Dracula Corvini.......sunt foarte multi straini care daca le-ar vizita macar o data le-ar ramane in inima