De unde ai auzit?
Se pare ca nici tu, la fel ca altii, nu ai aprofundat prevederile din ROFUIP privind transferul.
Elevii au dreptul de a depune cereri de transfer dar nu au un drept fundamental, obligatoriu pentru scolile de transfer, sa le si fie aprobat transferul, chiar daca indeplinesc conditiile cerute, cu exceptia unor cauze obiective (schimbarea domiciliului, gemeni, recomandare medicala, etc). Dreptul de a aproba sau de a respinge transferul il au doar CA al scolilor de transfer, tinand seama de prevederile ROFUIP.
Scuze ca-ti spun, dar esti total deplasat!
Ti-am raspuns de atatea ori, aici sau pe privat si vad ca tot n-ai inteles nimic!
De unde stii ca vei fi respins, daca nici macar n-ai depus cererea de transfer? Si de unde vrei sa stiu eu ca vei fi respins sau admis, nu sunt Mafalda si nici mama Omida!
Cat priveste admiterea, in afara vacantelor dintre semestre si cea de vara, sigur ca se poate, in anumite cazuri de exceptie, prevazute de ROFUIP, citez:
"ART. 225.(1) Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ se efectuează, de regulă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară. Prin excepţie, transferurile de la nivelurile antepreşcolar şi preşcolar se pot face oricând în timpul anului şcolar, ţinând cont de interesul superior al copilului.
(2) Transferurile în care se schimbă forma de învăţământ se efectuează în următoarele perioade:
a) de la învăţământul cu frecvenţă la cel cu frecvenţă redusă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară;
b) de la învăţământul cu frecvenţă redusă la cel cu frecvenţă, numai în perioada vacanţei de vară.
(3) Transferul elevilor în timpul semestrelor se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
anonim_4396 întreabă:
User252426 întreabă: