| GeorgeEduard a întrebat:

"Nu stiu alții cum sunt,dar eu,cand ma gândesc la locul nasterii mele,la casa parinteasca din Humulesti,la stalpul hornului unde lega mama o sfoara cu motocei la capăt,de crapau mâțele jucandu-se cu ei,la prichiciul vetrei cel humuit de care ma tineam cand incepusem a merge copăcel,la cuptorul pe care ma ascundeam,cand ne jucam noi baieții de-a mijoarca,si la alte jocuri si jucării pline de hazul si de farmecul copilaresc,parcă-mi saltă si acum inima de bucurie![...]
Ce-i pasa copilului,cand mama si tata se gândesc la neajunsurile vieții,la ce poate sa le ducă ziua de mâine,sau ca-i framanta alte gânduri pline de îngrijire.
Copilul,încălecat pe bațul sau,gândește ca se afla calare pe un cal de cei mai strașnici,pe care aleargă cu voie buna,si-l bate cu biciul si-l strunește cu dinadinsul si racneste la el din toata inima de-ti ia auzul si de cade jos,crede ca l-a trântit calul,si pe baț își descarca mania in toata puterea cuvântului "
(Ion Creangă, Amintiri din copilărie )
Imi puteți sa-mi spuneti ca acest text aparține temei"Joc si Joaca"? Eo nu stiu cum sa argumentez ca nu prea am înțeles tema joc si joaca

Răspuns Câştigător
| catelusu02 a răspuns:

Tema este subiectul pe care il trateaza un autor intr-o opera. In cazul tau, tema(subiectul) lecturii este jocul si joaca. Argumentele le poti lua din text, incepand cu punerea in antiteza a coplului cu parintii("Ce-i pasa copilului, cand mama si tata se gândesc la neajunsurile vieții, la ce poate sa le ducă ziua de mâine, sau ca-i framanta alte gânduri pline de îngrijire.").
Alt argument este descrierea jocului(vezi ultimul alineat).

0 răspunsuri: