| Dizzyz a întrebat:

Nu stiu ce profil sa imi aleg la liceu.Ma gandesc la matematica informatica dar nu sunt sigur, nu stiu de ce.Cu toate astea,sunt bun la matematica,fizica, chimie.Am printre cele mai bune note la aceste materii.La matematica am luat consecutiv 10 si se mai strecoara un 9, 8.Plus ca imi plac stiintele,fizica,chimia, biologia etc.Dar tot nu sunt sigur.SI nu stiu de ce.Ce meserii poti urma daca te duci la un astfel de liceu? Tin sa mentionez ca eu nu sunt dintr-un oras anume, sunt de la tara si stiu ca aici nu se dau notele pe bune din diferite motive.Ba iau un 6 la istorie sa zicem, si i-a mai multi din clasa aceeasi nota dar nu le trece in catalog.Sa nu mai zic de testele la matematica, sunt prea simple.Nici nu stiu unde sa merg la liceu,in ce oras? Parintii mei nu au bani multi,am o situatie destul de rea, dar as fi dispus sa fac naveta de aici la Bucuresti 4 ani.Voi ce parere aveti?

3 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

E adevărat că la ţară nu se pun notele chiar pe bune. Probabil la oraş vei vedea adevărata ta valoare. Nu vreau să te descurajez dar numai aşa poţi evolua fiindcă dacă te afli printre elevi mai buni decât tine, vei fi motivat să înveţi mult să fii la nivelul lor. Sfatul meu este să dai un liceu cu profil Matematică Informatică sau Ştiinţe ale naturii dacă spui că îţi plac obiectele reale.

Mult succes!

| TeodorL a răspuns:

Salut!

Si eu am fost in situatia ta si am ales un profil de matematica-informatica cu informatica intensiv. S-a cunoscut inca din primul semstru valoarea mea, adica daca in generala aveam 10 pe linie la matematica, la liceu munceam enorm pentru un 8-9. Ideea e sa nu te demoralizezi si sa continui sa lucrezi singur. Un astfel de profil o sa avantajeze cand o sa iti alegi o facultate, deoarece sunt mai multe pe profil real si iti asigura un loc de munca, mai ales in Bucuresti.

| YroxyY a răspuns:

Cu matematica poti avea multe meseri.
Dar sa stii ca eu sunt in Bucuresti si sa stii ca si noua ne da teste foarte usoare la mate bio etc. Totul e sa inveti si sa te prinzi de logica. Nu conteza ca esti de la tara. Multi copii de la tara fara bani au ajuns in universitati in Anglia datorita notelor. Merita sa vi in Bucursti pentru scoala. Dar ai nevoie de cineva care sa iti arate un liceu bun si trebuie sa te ti de carte. In Bucuresti copii sunt foarte rai pentru ca sunt rasfatati si au bani. Si ca meserii poti avea:
-arhitect(preferata mea)
-la banca
-secretar/contabil
si mult mai multe doar ca pe moment nu imi vin in minte