Cred ca proverbul spune in prima parte ca important este continutul si nu ambalajul, ca nu trebuie sa fim superficiali si sa nu ne luam dupa aparente. In a doua parte spune cu alte cuvinte, sa stai in banca ta si sa-ti vezi de treaba. In ultimul rand consider ca se regaseste o regula de aur pe care nu prea o mai respecta nimeni; toti se dau destepti si de fapt habar nu au! Cel mai bine este sa fii modest si daca nu stii ceva sa taci si sa inveti, nu are niciun rost sa vorbesti aiurea si sa te faci de rusine! Asta este parerea mea, fiiecare poate interpeta cum vrea dar eu cred ca asta este esenta proverbului! Sper ca te-am ajutat!
Nu te uita la haine, ci la ce este in haine.
Eu cred ca se refera la fatul ca nu poti caracteriza o persoana dupa cum arata. Proverbul da de inteles ca trebuie sa vezi caracterul persoanei si nu aspectul pentru ca frumusetea interioara este cea mai importanta.
Asta e parerea mea .
Nu te uita la haine, ci la ce este in haine- de ex: un baiat se uita doar la hainele unei fete, ceea ce este gresit. Haina nu face omul, ci omul face haina. Poate fata este mult mai speciala decat haina pe care o poarta=> deci.cunoaste persoana inainte sa o critici dupa aparente!
''Nu te uita la haine, ci la ce este in haine ''. este o expresie foarte importanta... nu conteaza cum arati, poate intr.o zi iti sta parul urat poate in alta itii sta extraordinar, deci nu este imp cum arati conteaza foarte mult caracteru uneii persoane sper ca te.am ajutat!