| ioana08 a întrebat:

O curiozitate... dc parintii ne certa at cand luam note mici...merem cand mai iau note mici adica 6, 7 imi zice ca dc .sau ca nu am invatat... dar ei nu au fost la randul lor copii nu au luat si ei note mici?big grin.sh nu stiu ma simt si eu un pic vinovata pentru ca nu imi dai silinta.sad c pot face sa abtin note mai mari big grin

Răspuns Câştigător
| NoName_9903 a răspuns:

Parintii iti vor binele, dar tu esti cea care trebuie sa te decizi sa fii mai buna. Imprieteneste-te cu cel mai bun coleg de clasa, organizeaza-ti timpul astfel incat sa acoperi si materia pentru scoala, dar si sa citesti lucruri care te intereseaza pe tine. Vad ca petreci destul de mult timp pe net :-), de ce nu ai investi 20 minute zilnic din timpul tau pe wikipedia, cu timpul iti vei largi foarte mult orizontul. Nu in ultimul rand, incearca sa te exprimi cat mai coerent si sa scrii corect- imagineaza-ti scrisul ca pe o imagine a ta...

19 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Invata cat de mult poti tu. Impune-ti un program de invatat si relaxare. De exemplu: nu-ti permite mai mult de o ora pe zi calculator si televizor (impreuna), nu te duce niciodata la scoala cu temele nescrise, citeste lectia urmatoare dupa ce ai invatat foarte bine lectia de zi, fa macar 30 de minute pe zi, dar in fiecare zi probleme dintr-o culegere. Vei avea note mai mari si parintii tai te vor lauda.
Acum, ca sunt adult, regret adeseori orele pe care le-am pierdut aiurea, la televizor sau la telefon cu colegele, ore in care n-am citit, n-am invatat. Acum as sti mult mai multe daca atunci as fi fost mai organizata.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Parintii tai se poate ca regreta ca nu au invatat atunci cand trebuia mai mult ca sa poata sa faca altceva in viata, o munca mai usoara, mai bine platita, cu program mai scurt, mai putin obositoare sau pur si simplu vad ca randurile somerilor sunt groase si se gandesc ca daca vei invata bine si vei avea note bune vei putea sa faci o facultate care sa-ti permita sa ai o slujba buna, sigura. Tu poti sa inveti mai mult daca iti dai silinta si te gandesti ca inveti pentru tine si nu pentru ei sau pentru profesori. Eu asa i-am explicat fetei mele - Nu ma intereseaza notele tale. Pe tine trebuie sa te intereseze ca daca nu ai note bune nu ajungi la un liceu bun si apoi la o facultate de prestigiu. Conteaza foarte mult sa ai diplome, specializari. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Este important sa participi la cat mai multe proiecte scolare si extrascolare pentru ca toate intr-un final poti sa-ti ajute la o angajare sau la solicitarea unei burse (in tara sau strainatate). Nu te gandi ca parintii tai nu au facut scoala sau ca te streseza sa inveti cand ei nu au fost mai breji decat tine. Pe ei, poate, nu i-a indemnat nimeni de la spate sau poate au facut la fel si parintii lor dar abia acum isi dau seama cat de important ar fi fost sa-i asculte. Niste parinti buni iti spun sa inveti, te tin in scoala, iti dau de mancare si iti dau un acoperis deasupra capului. Asta pot ei sa faca. Sa invete in locul tau nu pot. Pe vremea mea copii care aveau probleme la invatatura erau ajutati de altii mai buni. Acum cred ca nu se mai practica. Totusi ai primit niste sfaturi bune de la ceilalti care au postat aici. Cand nu intelegi ceva este bine sa te documentezi. Sa intrebi profesorii la scoala sa te lamureasca. Sa citesti mai mult si sa consulti internetul cautand informatii... Este important ca la limba romana sa citesti operele scriitorilor pe care ii studiezi, nu sa copiezi de la altcineva sau de pe net, ci sa faci singura un rezumat sau un eseu. La matematica e mai greu daca ai ramas in urma. Daca parintii pot sa-si permita un meditator ar fi bine. Daca nu trebuie sa inveti materia din urma, de unde crezi ca nu stii. Si trebuie sa pierzi mai mult timp cu invatatul. Asa fac toti colegii tai care i-au note bune. Iti doresc o viata frumoasa si scrie-mi cum te mai descurci...

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Sa inveti mai mult.si sa nu ma scrii ca pe chat.scrie si tu aici, pe site-ul asta ca un om normal.si inainte sa pui intrebarea citeste-o poate o sa aiba mai multa logica si sa nu gresesti cuvintele...laughing

assiris
| assiris a răspuns:

Pentru ca te iubesc, pentru ca vor sa ajungi mare, independenta pe munca ta, cu un viitor lipsit de griji. Cind vei fi mare si tu vei face la fel si vei considera normal. Te cearta ca ai luat 7 ca sa te stimuleze sa vrei mai mult. Daca nu te-ar iubi, te-ar lasa in voia sortii, nu le-ar pasa nici chiar daca vei merge la scoala.

| monicaclaudia a răspuns:

Te-ai gindit ca vor doar ca sa te faca ca sa studiezi? asa ca in viitor sa ai un viitor?
nici eu nu intelegeam (( dar acum mi dor de anii aia ( cind trebuia sa invat materi care eu credeam ca nu o sa imi trebuiasca (

| mirela03 a răspuns:

E de bine daca te simti vinovata... poate vei fi mai atenta si la modul in care scrii.
Eu am trei copii, din care unul e clasa a 5 a si in primul semestru a avut media 9, 50. Secretul: stau eu pe capul lui si il verific aleator. Cred totusi ca in urmatorul semestru se va descurca singur ( el a avut mici probleme de organizare deoarece a fost la step by step in clasele mici).
Pentru note peste 8 trebuie sa inveti toate lectiile, la toate materiile si sa-ti faci toate temele + putin suplimentar la mate si romana.
Ar fi bine daca ti-ai face un plan de bataie si ai incerca sa-ti fixezi ca target rezultatele unui coleg pe care sa-l intreci intr-un anumit termen.
Nu este greu asa ca iti doresc succes.

| ilegalnonstop a răspuns:

Pai fha ce dq note mici 6-7...mata dq de familie de tarani, note mici 6-7 pai 2-3 ce note sunt? dupa mine esti proasta... app in ce *** cls esti

| KaTaLyN a răspuns:

Pentru ca ei isi doresc ca tu sa ajungi mai "mare" decat ei. O sa vezi la randul tau cand o sa fii parinte ca si tu o sa procedezi la fel...si p mine ma stresezea asa. dar c pot sa le fac thinking asta e "meseria" de parinte... tu da`ti silinta in continuare si o vezi cat de fericiti ii poti faci rasplatindu`le grija pentru tine prin rezultatele tale la skool happy

| fany74 a răspuns:

Si ei au fost ca tine si tu vei fi ca ei! tu la fel vei spune la fel copiilor tai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Invata te rog mai mult?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti tare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt clasa 5 si parinti mei se supara daca iau un 9 sau un 8 ei vrea sa am numai 10 insa nu apara 10 daca bati din palme.asa ca pe tine te certa cand ei note mici dar pe mine cand iau 9 sau 8

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine ai mei daca iau 8 sau 9 tot nu le convine vor mereu numai 10 dar ei cred ca daca bati din palme apare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mno ai ceva dreptete dar ii bine ca si eu imi am ceva probleme cu notele cand iau cate una mica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu-ti zic oare si sa scrii corect? Imi zic nu ''imi zice'' ca este vorba de ei, ''adica''=adica. Iar limbajul de mess e de-a dreptul penibil. Or fi luat si ei note mici. Dar nu cred ca la romana scriau in halul asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! am 28 de ani si am 2 copii. Le place f mult sa invete, deoarece noi imbinam utilul cu placutul. Le-am explicat de f multe ori ca trebuie sa invete pentru a-si gasi un serviciu cat mai bun, din care sa poata trai.Sunt sigura ca si parintii tai iti vor binele.Si eu cat am fost la scoala ma stresau parintii sa invat, sa invat si iar sa invat.si uite ca am terminat liceul cu media 9. 20 si am facut si o facultate. Sper ca ti-am fost de ajutor! succes la invatat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunicii ma cearta daca iau -10

| sweetest a răspuns:

Sa mai exersezi si in wikend.In timpul liber sa te mai uiti peste ce nu ai inteles prea bine.Si sa arati pareintilor ca vrei sa invet, ca iti dai silinta.

| larisa_6475 a răspuns:

Uite ce tr facut:iei cartea in mana, citesi cuvant cu cuvant apoi iti intra in cap. Daca nu iti intra in cap citesti de mai multe ori, apoi scrii rezumatul.