Directorul poate să cheme profesorii atunci când este cazul, dar profesorii nu trebuie să stea la școală pentru activitate( activitatea se poate face de acasă), iar dacă directorul obligă profii să stea la școală e într-adevăr abuz.
8-16 e programul personalului didactic auxiliar și personalului de conducere, iar personalul nedidatic poate avea un program într-un schimb sau două schimburi.
Personalul didactic nu are program zilnic, el nu este obligat să stea un anumit număr de ore la școală, ci doar să-și țină orele.
Multumesc de raspuns, dar sigur e asa? pentru ca un director a cerut ca profesorii sa stea deci in vacanta care mai sunt in activitate intre orele 9-15, ceea ce cred ca e un abuz de functie si in cazul asta si el sa si respecte programul 8-16 dar sa stiu sigur
Lucrez în învățământ, profesorii nu trebuie să stea la școală dacă nu au ore. Colegii mei vin la ore înainte cu 30 de minute și stau doar cât timp au ore. Nu există program fix, important e să fie susținute orele. Mai sunt cazuri în care se stă pentru comisiile de evaluare sau bac, unde suntem plătiți separat, sau la consiliu profesoral, unde durează puțin, 30min- o oră maxim.
Dar pe vara in vacanta, profesorii trebuie sa se stea intre orele 9-15 la scoala in activitate, eu nu auzit la vreo scoala, asta e abuz de functie si in cazul asta directorul sa stea 9-17, daca e sa respectam strict un program
Directorul poate să cheme profesorii atunci când este cazul, dar profesorii nu trebuie să stea la școală pentru activitate( activitatea se poate face de acasă), iar dacă directorul obligă profii să stea la școală e într-adevăr abuz.
Directorul trebuie să fie în școala 8 ore pe zi. Intervalul orar 8-16 sau 9-17.
În timpul vacanței, în perioada de activitate, profesorii trebuie să petreacă în școală atât cât prevede norma didactică de predare din timpul cursurilor = 18 ore/săptămână. Restul până la 40 de ore/săptămână constau în activități specifice de perfecționare, de întocmire a documentelor, etc. Acest rest poate fi făcut și în școală dacă ai condiții - dar în puține școli din România le găsim, așa că le facem acasă pe laptopurile noastre, curentul nostru și consumabilele noastre. Cred că asta te interesează mai mult.
Revenind la directori nu respectă nimeni regulile. Se comportă ca boierul pe moșie, fură cu ambele mâini și multe altele.
Da a cerut profesorilor din activitate in vacanta, sa stea intre orele 9-15 ceea ce e un abuz si in cazul asta el trebuie sa stea 8-16 sau 9-17 dar sigur sa fie asa, ca sa fie tras un pic de mineca
diditza23 întreabă:
ANELISSEandCOSMINA întreabă:
Anonimul151 întreabă: