Voi încerca să dau un răspuns care să cuprindă trimiteri către
ambele variante.
În al său excelent roman „ Maidanul cu dragoste", George Mihail Zamfirescu scrie:
„ - De ce judecă sufletele Iisus și îngerii - îl întrebasem odată, mirat, pe un bătrîn. Nu-i Dumnezeu mai mare peste tot și toate
și mai puternic? Iisus e copilul Lui iar pe îngeri îi face poștari
( notă corolav: așa a scris G.M.Z), cînd vrea să afle ce se mai petrece pe pămînt.
- Așa o fi, a surîs el, blînd și înțelept în vorba domoală, da * vezi că vine într-o zi Hristos la tartorul cu barbă și, nici una nici alta îi zice...: - Te poftesc să nu mai osîndești sufletele pămîntenilor! Tu, care ai pus în ei și binele și răul, cum de te arăți cu așa inimă colțuroasă și acră, cum e mărul pădureț, de îi arunci atunci în iad, cînd ei nu au făcut altceva, în ticăloșia lor,
decît să - Ți facă pe plac, trăindu-și viața așa cum le-ai ales-o Tu și urmînd porunca pe care tu le-ai scris-o în frunte? "
Ziditorul, îngîndurat cum rămăsese, a ucis cîțiva melci în barbă și-a întrebat:
„ Și ce-i de făcut, Fiule, că m-ai secat la inimă cu adevărul ce mi l-ai spus? "
Iisus n-a stat mult pe gînduri, că învățase răspunsul pe dinafară :
„ - Să Te dai la o parte și să mă lași pe mine să - i judec pe oameni, c-am fost și eu om ca ei! Am știut să mă mă rog da * am învățat și să mă răzvrătesc. I-am îndemnat pe muritori
să fie curați la trup și la suflet, da * nu i - am oprit să se bucure de carnea Magdalenelor, binecuvîntate fie ele acum și pururi, că m-am avut și eu bine cu una dintre ele și nu știu cum s-a întîmplat că tot sfînt am rămas! ".
Deci, încearcă să traduci din aceste vorbe ale lui G.M.Z. și poate vei găsi o parte din răspuns la a ta întrebare.
Religia este putin cam trasa de par deoarece in ultimul timp a ajuns sa fie o afacere, o spalare pe creier, te face sa umpli buzunarele preotilor facandu-te sa crezi ca asa te apropii mai mult de cel de sus, in lumea asta sunt multe religii, eu unul sunt Crestin Ortodox, cred in Dumnezeu dar nu merg la biserica, nu imi umplu masina de iconite, nu pup moaste, nu etc... cred pentru mine si ma rog acasa sau oriunde am nevoie, asta nu intelege lumea ca Dumnezeu este pretutindeni si nu ai nevoie de moaste, icoane, cruci samd, tu sa crezi ca asta-i important, referitor la intrebare, as alege educatia sexuala + primul ajutor si un fel de educatie in general, un fel de tehnici de comunicare si purtare, foarte multi sunt indisciplinati, nu stiu sa se poarte, sa aiba o atitudine corecta in diferite situatii si asta-i afecteaza pe plan social si profesional, as scoate orele de religie din programa scolara si as introduce o disciplina numita educatie unde sa inveti sa traiesti de unul singur, sa nu depinzi de ai tai, sa stii despre sex si cum sa te protejezi, sa stii sa-ti faci un CV, sa stii cum sa te descurci cu taxele, cu administrarea banilor si alte alea ce te ajuta pe viitor.
Ora de religie ar fi ok la clasele mici, I-IV de exemplu sa ai habar macar cat de cat despre religie, atunci esti inca mic, nu stii ce-i cu tine si nu strica plus ca nu ai ce educatie sexuala sa inveti copiii de 7 ani
Cand esti mic ca sa fii spalat pe creier si copiii sa devina fanatici religiosi.
Hai afara sa vedem cati copii fanatici religiosi gasim ca acum ca intotdeauna se practica predarea relgiei in scoli de la clasa I pana la clasa a XII-a si culmea ca sunt tot mai multi atei... Fanaticii religiosi apar datorita parintilor care isi invata copiii sa fie asa.
Poate nu fanatici, dar mi s-a intamplat de n-spe mii de ori sa mi se sufle la ureche de colegi glumite nesarate de fiecare data cand se aducea vorba de religie si totusi nimeni nu vrea sa intre intr-o discutie serioasa. Si de ce ii zicem religie? Hai sa spunem ca in scoli se preda religia ortodoxa. Daca vor religie sa invatam despre fiecare. E mai usor sa invete religie la scoala decat sa iti iei odrasla de mana si sa-l duci la biserica, nu?
La religie tot ce țin minte să fi făcut este "Crede in Dumnezeu! Dacă nu crezi ajungi in iad automat."
Deci clar ora de educație sexuală.
Barbiiiiie întreabă:
anonim_4396 întreabă: