Dap, nume predicativ exprimat prin complement circumstantial de loc.
Cat despre compuneri...la sf`uri nu am gresit niciodata, insa la un comentariu m`a depunctat dintr`o tampenie, pentru ca asa i`a venit ei, nici macar nu era greseala... am scris"da ocazia" in loc de"ofera ocazia" si mi-a taiat, ia pentru asta mi-a scazut 6p din 100
Deci, be strong, ca acum se corecteaza si dupa toanele profesorului, nu numai dupa barem...
Dupa parerea mea, e gresit sa spui ca, in propozitia mentionata de tine, "pretutindeni "este nume predicativ; asta ar insemna ca verbul "a fi"este verb copulativ ceea ce nu poate fi adevarat, odata ce el are sensul de "a exista, a se afla". Daca ne gandim bine puem reformula astfel"Linistea exista /se afla pretutindeni", deci cuvantul respectiv detine functia de complement circumstantial de timp; iar informatia aleasa de tine este complet incorecta:e imposibil ca un nume predicativ sa se exprime printr-un complement pentru simplul motiv ca amandoua sunt functii sintactice. Daca vei spune asa ceva profesoarei ai toate sansele sa fii notat extrem de slab.Nu spun toate aceste lucruri pentru vreo recompensa, vezi bine, ci doar pentru o corecta informare si nu numai a ta. Daca compunerile tale sunt bune, nimeni nu te va depuncta.Nu vad de ce un profesor n-ar recunoaste valoarea unui elev Numai bine.
Lol doamne! Nu e o tema! Crede-ma ca nu am nevoie de ajutor la teme.Doar am spus ca e o nedumerire.Mda...asta e! Unora le lipseste ceva la mansarda! scuze~!
Intreaba pe site-ul http://temelaromana.webs.com/. Acolo vei primi răspunsuri de la profesori de română!