| sensa a întrebat:

O regula de pe TPU spune sa nu se incerce rezolvarea temelor pe acest site.sunt de acord ca un site nu trebuie folosit pentru rezolvarea temelor, insa sunt copii care nu au pe cineva care sa-i ajute.parintii poate nu stiu, profesorii...vedem rezultatele lor la examenul de titularizare, dar mai ales"buna" lor vointa asa ca nu vad ceva rau in a raspunde la o intrebare banala. oare nu ar trebui sa apreciem ca sunt copii care isi fac o tema si isi dau interesul? ar fi putut sa zica"nu stiu" sa inchida caietul si sa se"cocote" in fata calc, insa au o intentie ce ar trebui sustinuta, nu pusa la zidhappy parerea mea e ca ar trebui sa fim indulgenti cu cei ce meritawinking Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

Notiunea de ajutor ar trebui nuantata aici.Ar trebui ajutat numai elevul care a incercat ceva si s-a impotmolit.El trebuie sa faca dovada incercarilor sale. Ajutor inseamna si sa recomanzi un link sau pur si simplu sa-l inveti pe solicitant sa-si caute singur informatia.Mai sunt copii care cred ca internetul propune doar retele de socializare si nu realizeaza dimensiunile monumentale ale aspectului lui enciclopedic.

12 răspunsuri:
| Infernia a răspuns:

Hmmm...ai dreptate sa stii. Bravo tu happy

| daηă a răspuns:

Da.Ai foarte multa dreptate.Nimeni nu s-a gandit pana acum la asa ceva, mai ales atunci cand se grabea sa critice intrebarile altora straight face

| Intruder19 a răspuns:

Treaba e ca aici nu se cer sfaturi cu privire la rezolvarea unor exercitii ci cer sa li se rezolve temele.Ce rost mai are scoala daca altii iti fac temele?

| Razvan03Andrei a răspuns:

Pentru ajutorul temelor se poate sfatui cu un coleg de scoala.Doamna noastra de matematica ne-a spus ca daca dezbatem lectia intre noi intelegem mult mai bine! Sunt de acord cu "o mana de ajutor" dar nu putem sa le facem temele altora si ei doar sa scrie.In privinta compunerilor,daca noi o sa le realizam, elevul o va alege pe cea mai buna, iar profesorul ii va da o nota pentru realizarea altcuiva.Si nu mai zic de rezumatele oferite de noi pe tava... daca elevul nu mai citeste nu isi mai imbogateste vocabularul si mai tarziu nu o sa ii fie bine!
Pentru o mana de ajutor,a intelege mai bine,explicarea cuvintelor necunoscute si alte chilipiluri din astea sunt de acord,dar pentru a nu mai pune minte la incercare a elevului nu prea imi place ideea...
In fine,asta a fost parerea mea! Nu vreau sa fiu prea dur, dar cunosc multe persoane care fac asta zi de zi si nici nu stiu in clasa a VII-a sa scrie, sa citeasca sau tabla inmultiri!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu cred ca un copil care nu stie sa-si faca tema, dar are un strop de buna intentie, ia cartea in mana, invata 3-4 ore si pana la urma reuseste sa-si faca tema. In nici un caz nu da drumul la calculator pana nu termina tema. Restul sunt povesti ca sa ascunda lenea si rea-vointa. temele se fac la biblioteca, din carti, nu de pe net.

| sensa explică:

Nici eu nu am spus sa rezolvi tema, ci sa explici.nici eu nu sunt de acord cu "care e rezumatul nu stiu carui roman", "care sunt ideile principale" dar am intalnit o intrebare care cred ca a fost "raportata"pentru ca nu am mai reusit sa public rasp • Buna, cine ma poate ajuta la aceasta problema, dar imi trebuie si rezolvarea.e din temele de vacanta. "Dupa doua reduceri succesive de pret, una de 10% si cealalta de 15%, pretul unui obiect este? (mai mult), intrebarea asta s-a "bucurat" si de un comentariu destul de dur(de unde a plecat si ideea mea de ajutor). sincer e un exercitiu dintr-o tema de vacanta.nu cred ca un prof ar da 2 ca nu a rezolvat 1 sg exercitiu. poate ca voia doar rezolvarea insa exista posibilitatea chiar sa nu fi stiut.am vrut sa-i scriu rezolvarea(fara sa duc exercitiul la bun sfarsit), dar n-am mai reusit sa postez rasphappy

| sensa explică:

Razvan sunt perfect de acord cu tine, insa si pe"vremea mea" erau cativa colegi in clasa cam marginalizati pe care nimeni nu-i prea baga in seama, cu atat mai putin sa-i ajute.am spus si eu ca NU trebuie sa i se dea mura-n gura, cu putin AJUTOR.e o f mare diferenta(in plus nu cred ca esti in masura-fara intentia de a te jigni- sa vb despre rezumate pentru ca am vazut ca si tu ceri rezumate pe aici. unele nu fac parte din programa scolara, dar ca ideehappy )

| alessia5158 a răspuns:

De acord cu tine cu o rectificare : fara indulgenta pentru userii- elevii lenesi si fara indulgenta pentru userii "caposi" care nu pot face distinctie intre o restrictie si nevoia reala de ajutor la teme!

Din pacate, pe site, sunt destui "caposi" incapabili sa faca o selectie intre intrebarea referitoare la teme a celor care vor "mura-n gura" si a celor care, intr-adevar, nu inteleg anumite chestiuni legate de teme.Ei, caposii, probabil doresc sa-si faca un titlu de glorie raportand orice intrebare legata de teme! Sărăcan de ei!

| sensa explică:

Brigaela asa e ideal.sa iei cartea sa cauti sa cercetezi.insa nu toti sunt autodidacti(printre ei ma numar si eu si stiu cat de greu e sa afli un rasp.sa nu se inteleaga ca ma numar printre cei care pun astfel de intrebari pe aici.am trecut de perioada in care aveam temehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama dar ce razvratita esti tu pe cei care sunt contra temelor pe net! Ia zi tu scumpa fatuca, de cand aperi ce e interzis in regulament?
Daca vrei o opinie, spui frumos "ma puteti ajuta, va rog?" nu "funda...cine rezolva are si vot" si alte porcarioare! Nu te lega tu de examene, aia e alta problema si e vina profesorilor incompetenti, dar asta nu e scuza pentru aia care nu vor sa invete!
Tu asa faci cand nu stii vreo tema? Spui: " 90% din profesori nu si-au luat examenul si automat nici eu nu am inteles nimic"!
Asculta aici ca nu mai repet:
1. Cand ai teme si de invatat, nu deschizi calculatorul ca nu le mai termini in veci, si acest lucru nu se datoreaza faptului ca e grea tema, sau alte chestii, pur si simplu nu are ca cauta calculatorul deschis in timpul de lucru!
Mie nu imi ia mai mult de 2 ore sa invat pentru toate materiile, restul de vreo 4-5 ore cat mai raman din zi sa le petrec cum ma taie capul! Si nu ma chinui mai deloc, ba chiar mi se falfaie si de note si de ce spun profesorii! Si ma descurc bine din toate punctele de vedere!
Adica ma si distrez, dar imi si indeplinesc sarcinile! Insa in tot acel timp nu am calculatorul deschis!
2. Aici nu se cer opinii sau pareri, uneori "desteptii" astia mici, ca sa nu zic antonimul lor, cer totul rezolvat pe tava! Asa ca nu le mai lua tu apararea "eroino" ce esti, fiindca mai mult ca mine nu ai experienta la categoria asta, ca sa zic asa laughing, si deci nu iti dai seama ce misuna aici!
3.Este mai mult o dedicatie asta atat pentru tine cat si pentru ceilalti: inceteaza sa mai faci pe "judecatoarea amy" pe aici ca nu rezolvi nimica si daca instigi la ceva, te raportez frumusel!
Iar voi ceilalti sa va faceti temele de acum inainte fara sa va mai milogiti daca nu vreti sa va faceti veacul la suspendati!

| sensa explică:

Antitemepenet19191 sunt de acord cu tine in ceea ce priveste modul de rezolvare a temelor si sunt sigura ca ai mai multa experinta privind ceea ce"misuna" pe aici. observ ca esti de parere ca ma numar printre cei care iti rezolva temele pe aici.ai putea sa verifici cam ce intrebari pun aici inainte sa afirmihappy in plus nu vreau sa instig la nimic si nici sa schimb regula de pe TPU legata de acest domeniu. spun doar ca n-ar trebui ca utilizatorii sa sara imediat cu gura si sa critice orice incercare (din cate am observat la cei care cer clar mura-n gura si cu tupeu mai ales raspunsurile nu se regasesc replici "acide"). daca vrei sa ma"raportezi" nu ma deranjeaza. site-ul asta nu inseamna mare lucru pentru minehappy ceea ce am facut eu a fost sa-mi exprim o opinie si sa o "dezbat" cu cei de pe aici...nu vad ce este rau in asta.(citeste mai atent ce am scris si in raspunsuri, nu numai in intrebare si vei vedea ca am subliniat ca nici eu nu sunt de acord cu rezolvatul temelor celor lenesi sau neinteresati)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu cred ca am zis ca iti faci temele pe site! Dar nu le mai gasi scuze!
Ce se cere aici nu sunt numai pareri, rar sunt pareri, altfel n-as mai avea treaba cu ei si sunt sigur ca nici altcineva! Aici vreo 3 sferturi din intrebari sunt cereri sa li se rezolve temele si poate doar un sfert sunt intrebari de cultura generala sau "opinii cerute" cum spui tu!
Nimeni nu se ia de acel sfert!
Asa ca de acum inainte, mai intai mai da pe la categoria asta de macar 3 ori (mai ales in timpul scolii) din timpul cat stai tu pe TPU si apoi pune intrebari din astea!