anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare cand a fost mai bine sa fii copil, cand eram noi copii (noi astia mai batranii, trecuti de 30 de ani) sau cand erau copii copiii de azi (astia pana in 20 de ani)? De ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca frumusetea sau trairile, bucuriile, sperantele, emotiile, plansul, rasul varstei se pot contoriza, compara sau pune in balanta...nu despre asta este vorba, ci de varsta in sine, de perioada naiva, febrila care e atemporala si aspatiala... e frumoasa oricand, in orice loc si timp, daca mama, tata si macar un bunic alb sunt langa tine!
As retrai oricand oricare moment al vietii! Toate au gust bun...deja salivez! Ce-ti veni cu intrebarea asta?

14 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Eu cred ca-i frumos sa fii copil, indiferent de vremuri.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Ce copilarie frumoasa am avut! fiecare amintire imi incalzeste inima... imi aduce un zambet in coltul gurii... iar placerea pe care o simt cand povestesc despre copilaria mea celor "mici" nu o pot descrie in cuvinte... dar in acelasi timp simt si o unda de tristete... pentru ca nepoteii mei habar nu au ce inseamna a avea o copilarie frumoasa... aceasta evolutie a lumii... cred ca mai mult le distruge viata... ajungand niste adulti care nu stiu sa se bucure din "lucrurile marunte" ale vietii... acele nimicuri care ne fac totusi sa zambim.
Fiecare generatie la randul ei a avut cu ce se lauda, generatia noastra a fost mai "plina de evenimente". In momentul de fata nu avem ce face sa readucem acele vremuri, pentru ca parintii in ziua de azi isi doresc ce-i mai bun pentru copiii lor, tv-radio-muzica-mobil-calculator, care au influenta foarte mare asupra celor maturi care daca vad la tv "asa e bine, inainte era gresit" cred total. Parerea mea, lumea evolueaza catre un viitor intunecat, plictisitor... tragic. Indiferent de persoana care va conduce tara sau lumea, nimic nu se va schimba fie ea buna sau rea. Asa suntem noi, oamenii, care vrem la nesfarsit stiinta, bani, dragoste. desi sfarsitul a fost de la bunul inceput, cand lumea a plecat intr-o directie gresita.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cand eram noi copii majoritatea aveam cei 7 ani de acasa, ne cunosteam ''lungul nasului '', ne era rusine sa ridicam tonul in fata parintilor, nu fregventam restaurantele, citeam foarte mult, ne preocupa scoala nu altele, etc...

| alexdop21 a răspuns:

Eu am 21 de ani, si consider ca am avut o copilarie frumoasa, am crescut la 17 km de bucuresti dar in mediul rural, sincer sa fiu cred ca si eu si tu am avut o copilarie frumoasa, numai ca generatia din ziua de azi duc o viata foarte urata, numai cu pc-ul in cap si am vazut foarte multi copii care fumeaza, ba chiar mai mult beau ca dracii! deci noi generatiile de la anii `80 in jos si in sus pana la max `94-`95 am avut o copilarie frumoasa, acum nu cred ca mai se poate numi o copilarie in toata puterea cuvantului

| alexdop21 a răspuns:

Cristi27 din greseala ti-am dat stupid la raspuns, imi cer mii de scuze dat fiind faptul ca voiam sa iti dau inteligent si sunt intru-totul de acord cu tine! ai dreptate fratica ai numai dreptate

| scootsie a răspuns:

Copilaria a fost si va fi frumoasa tot timpul.Doar oportunitatile sunt diferite...

| cristi27 a răspuns:

Cand eram noi copii ne stiam de lungul nasului si cred eu ca era mai bine atunci chiar daca nu aveam atatea facilitati cum au copii de azi, calculatoare, interneturi, telefoane mobile, noi atunci nici nu stiam ce sunt alea dar stiam sa ne facem viata frumoasa, in ziua de azi viata unui copil se rezuma la gagica, calculator telefon mobil si am mai vazut cativa copii aici pe site care aveau 12 ani si ne intreba daca e buna marimea organului genitalhappy, asta e parerea mea si eu sustin chiar daca sunt sigur ca multi o sa ma conteste pentru rasp meu

| masly_8217 a răspuns:

Copilaria mea (facand parte din perioada 80-90) a fost foarte frumoasa. mama imi citea povesti, nu stiam ce-i aia calculator, telefon mobil sau psp si la tv nu era mai nimic. dar ieseam in parc, ma jucam si mama ma gasea si fara telefonul atarnat la gat. eu zic ca a fost bine asa, nu mi-as dori sa fiu copil in perioada de acum pentru ca doamne fereste as putea avea niste parinti care ma pun la tv si ma uita acolo, care ma iau de la scoala si nu schimba o vorba cu mine sau as prinde proportii din mancarea de la mcdonalds. cat despre educatie..no comment

| AllenTJ a răspuns:

Sincer nu conteaza generatile, eu sunt in generatia asta de 90', ideea e ca fiecare generatie a avut momente frumoase happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu siguranta sind eream noi copii! stiam repectul fata de adulti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand eram eu copil (bine, nici acum, la 18 ani nu-s baba laughing ) nu era lumea asa de nebuna ca acum. Poate e doar impresia mea, dar parca parintii se interesau mai mult de copii, le pasa de educatia lor, de felul in care se comporta in societate.

Pe vremea cand aveam 12, 13 ani, nu mergeam mai nicaieri, de la scoala direct acasa.Nu aveam voie sa ma uit la tot felul de tampenii la tv, nici vorba de acces la internet.Ai mei ma supravegheau destul de strict.

Acum, daca mergi pe strada si vezi o fata de 13 ani si una de 21, nu-ti dai seama de diferenta de varsta dintre ele.Si aia de 13 e machiata, cu decolteu si freza smechera. Unde mai pui cuceririle ce le are la activ deja...

Era mult mai bine pe vremea cand erati voi, cei in jur de 30 de ani, copii.Bine,astazi pustanii au mai multa libertate, dar n-au nici un pic de responsabilitate si limita.Nu stiu cum o sa ajunga lumea peste inca vreo 10, 20 de ani...

Problema este ca adolescentii de azi sunt lasati prea mult de capul lor si nimeni nu mai cere nimic de la ei.Se uita la tv si vad un specimen gen Moni Columbeanu, cap sec si minte creata, si ce-si zic? Las' ca nu-mi trebuie mie scoala si carte, aia e pentru prosti, eu o sa-mi gasesc un barbat cu bani care sa ma intretina...Sunt asa putini azi care citesc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Azi copii nu mai au copilarie: prea multa libertate pentru ca parintii (daca ii au si nu sunt plecati prin alte tari pentru a trimite bani acasa) nu mai au timp si pentru ei pentru ca muncesc din ce in ce mai mult pentru a vea ce pune pe masa seara. nu mai sunt jocurile care le jucam cu mare drag. ``vama``, ``paielele`` pe bilete de tren sau capace de metal. astazi pentru unii copii e o joca sa invete sa fure diferite maruntisuri pentru as putea scoate gagica la un suc. si vb de copii de la 6-7-14 ani. sau mai au o joaca amuzanta nu desenul cu creta pe asfalt in parc ci cu cheia sau cuiul pe masinile din spatele blocului. asta e copilaria in ziua de azi! Desi nu imi place sa o spun, sfarsitul incepe. speranta de viata scade iar populatia creste in ritm alert fara pic de a gusta bucuriile vietii dinainte. (cea a vremurilor noastre)

| cristinadaniela33 a răspuns:

Copilaria e frumoasa oricand daca stii sa iti traiesti fiecare etapa a vietii la randul ei si nu te grabesti. Eu m-am nascut in '90, dupa revolutie si pot sa zic ca am avut o copilarie normala. Copii de azi nici nu stiu ce pierd, sunt influentati de rahaturile difuzate de tv si se grabesc sa creasca cat mai repede, fara sa stie ca trec de cea mai faina perioada a vietii. Hi5 si messenger, sex si alcool, farduri si sutiene de la varsta de 10 ani heh...curios cum la varsta asta vrei sa pari cat mai matur, si mai tarziu, ajungi ca mama, care de cativa ani incoace, la intrebarea "ce varsta aveti?" raspunsul e mereu acelasihappy

| dazedandconfused a răspuns:

Copilaria din prezent nu se mai poate numi copilarie. Din pacate.
I should know, I'm one of them.