Da, ai dreptate.
De aceea si exista sintagma "popor roman" - care cuprinde totalitatea barbatilor - si "natiunea romana" - care cuprinde totalitatea femeilor.
Din combinarea celor doua, rezulta un NEAM...ca e neutru (ca si substantivul "popor", dar nu mai conteaza!), deci le cuprinde pe cele doua, masculin si feminin!
Ce ti-e si cu sexul asta!
Da.e ciudata intrebarea . Pentru ca de 2000 de ani de vorbeste de daci. Si daci e la masculin...dar existau si femei..chiar daca nu sunt prea pomenite. Barbatii se luptau, ei erau cirajosi, dar era nevoie si de descendenti. Deci poporul roman inseamna si femei si barbati...
E compus din barbati si Monica Macovei (doar ca e la Bruxelles si mai vorbeste doar prin telefon cu poporu). (Ar mai fi si Alina Mungiu Pipidi, care e o EA adevarata).
POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală. 2. Totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. ♦ (Înv.) Populația unei cetăți, a unui oraș, a unui sat (ori a unei părți dintr-un sat) sau a unei unități teritoriale formate din mai multe sate. 3. Masa muncitoare; grosul populației; norod; spec. țărănime. ◊ Loc. adj. Din popor = care face parte din grosul populației; de origine socială modestă. 4. (La sg.; colectiv) Număr nedefinit (dar mare) de persoane, mulțime mare de oameni strânși la un loc; poporație, poporime. 5. (Înv.) Totalitatea credincioșilor care aparțineau aceluiași cult sau aceleiași parohii. [Var.: (înv.) pópol, pópul s. m.] – Cf. lat. populus, it. popolo.
Vezi undeva vreo referire la sex?
"Vezi undeva vreo referire la sex?"
O referire directa, nu.
Insa, cand aud de seminție... niste conexiuni o iau pe cai gresite.
Daca acest cuvant, "popor" este masculin nu inseamna ca e compus numai din barbati
Alina, tocmai ai scris in primul raspuns ca e s.n. Deci, e neutru, nu masculin.
Just, , dar la ora aia nu la asta m-am referit. Numai ca anumite cuvinte suna intr-un anumit fel. Nu ma refeream la gen, ci ca suna un pic masculin. Ca te duce cu gandul la barbati.
Pai de aia li se spune romance ca fac parte din acest popor, daca ereau bulgaroaice atunci nu ereau din poporul roman, intelegi? pana si vrabile alea care le vezi pe strada fac parte din poporul roman.
Daca sunt 3 femei si un singur barbat intr-un grup oricine vei fii obligat(a) sa zici Ei NU ele. Lafel si cu Poporul roman. Nu zici poporul de romance. Se zice la masculin. Du-te in clasa 1-4 si vei invata asta.
anonim_4396 întreabă: