Nostradamus a fost un om foarte instruit pentru vremea lui, inclusiv in ocultism, asa ca este posibil sa fi profetit bazandu-se pe repetarea unor evenimente si pe firea oamenilor din acele timpuri. Ca a nimerit cu doar cateva ori mai multe dintre profetiile sale, asta este o problema controversata, in functie de admiratorii/detractorii acestuia si de modul de interpretare adoptat.
Nu pot sti daca in profetii s-a bazat si pe date obiective, asa cum fac analistii ori viitorologii de astazi, nu am auzit sa fi lasat ceva scris in legatura cu asta. Numai bine!
Prezicerile Lui Nostradamus sunt de fapt interpretarile unor indivizi care au scris si carti despre asa ceva. Acelasi catren este intrerpretat in mod diferit de la un autor la altul, dar cum noi halim utopii cu nemiluita este lesne de inteles de ce foarte multi cred.
Istoria nu se repeta niciodata LA FEL. nu e vorba despre o evolutie ciclica, in cerc, ci de o spirala
Nostradamus era un nene caruia ii placeau mult metaforele.
Dude, istoria nu se repeta, iar prezicerile lui nostradamus sunt vagi viziuni ale unui om primitiv. Spre exemplu, tu ce prezicere a lui nostradamus cunosti?
Parerile sunt impartite. Eu cred ca asa a facut. Dar mi`e cam frica de 2012 asta mai mult. mayasii aia sa faca bine sa continue calendaru`
Eu cred ca prezicea deoarece si-a prezis propria moarte; si nu cred ca asta se repeta:]]:]] A prezis si primul razboi mondial (parca) si, fiind primul, nu a mai fost. Asta e parerea mea...
Nostradamus a avut probleme si cu ginitul numelor respectivelor personalitati despre care vorbea in profetiile sale. De asemenea, n-a nimerit nicio data. De exemplu, el ne vorbeste de un anume Hister, unii spunand ca ar fi vorba de Hitler, mai ales ca Hister este numele latin al Dunarii, Hitler fiind nascut langa Dunare.
Curiosul999 întreabă: