| FlippyFlippy a întrebat:

Pai eu am cineva care ma tacaie cu subiectul predicatul complement si atribut si nu-mi vine prin cap, imi puteti explica asa mai lung chestie subiect raspunde la intrebarea cine asa, numai subiect imi vine prin cam deci plase! funda

Răspuns Câştigător
| Andrada21 a răspuns:

Hai ca iti spun eu. DeCi: Avem propozitia : Andreea lui Mihail pleacă la magazin. Stim ca, Subiectul este cel care face actiunea: adica, cel care raspunde la intrebarile : cine, ce, despre cine se vorebeste? Aici : Cine pleaca? Andreea pleaca.Andreea =Subiect. Predicatul se gaseste ff simplu: El raspunde la intrebarile ce face subiectul?(cea mai simpla laughing). DeCi: Ce face Andreea? Andreea pleaca. Pleaca = Predicat. Atributul defineste un substantiv sau un pronume personal. El este exprimat prin substantiv sau adjectiv. Raspunde la intrebarile: Care, ce fel de, a cui, ale cui (etc.)? Aici: (*amdat un exemplu cam banal.) a cui Andreea? Andrea Lui Mihail. Lui Mihail = Atribut. Complementul defineste tot un substantiv sau un prnume personal si este exprimat prin substantiv, sau mai poate fii prin un verb, dar mai rar. El raspunde la intrebarile : Cum? cand? despre cine? despre ce? unde? de ce? etc. puse unui verb. Aici: unde pleaca? pleaca la magazin. La magazin = complement. Hope I helped you! thumbs up

| Anonimulll69 a răspuns (pentru Andrada21):

Mersi de ajutor!happy

11 răspunsuri:
| Mihai089 a răspuns:

Sa explici in scris este super greu

| Bradster a răspuns:

Sorry, fara teme happy

| FlippyFlippy explică (pentru Bradster):

Ce, isteata intrebare laughing, hhhhhh

| Bradster a răspuns (pentru FlippyFlippy):

Eu ti-am raspuns, nu te-am intrebat tongue

| FlippyFlippy explică (pentru Bradster):

Adica raspuns! si nu sti? ca cine m-a intrebat are 10 ani laughing

| Andrada21 a răspuns (pentru FlippyFlippy):

Adica tu singura Elaa tonguehappy

| Andrada21 a răspuns:

Ela cumva? tongue

| FlippyFlippy explică (pentru Andrada21):

Da laughing

| Andrada21 a răspuns (pentru FlippyFlippy):

E prea tarziu sa zic eu acum ce inseamna. E de 2 luni si ceva intrebarea asta. E, na, trebuia sa ma contactezi pe mine pe messenger si iti spuneam! :))
www.google.ro era de ajuns!:P Iti explic pe mess :)).

| rby07 a răspuns:

Ba tu ai probleme grave...lasa gramatica si invata sa scrii corect si sa inteleaga omu ce scrii ca nu are nici o logica