Gresit xxdvdxxx - cred ca tu ai facut informatica cu femeia de servici daca spui ca este usoara.
La informatica se face limbaj de programare, la nivel incepator si mediu la liceu. Limbajul de programare faci facultate 3 ani de zile, inveti toata viata si nu poti stii tot, tu cum poti spune ca este usor?
Acum sa raspund la intrebare, la profilul MATE-INFO se fac 4-5 ore de matematica pe saptamana (la clasele X-XII), tip M1, adica nivel superior la matematica, mai pe romaneste, aveti de toceala, in clasa a 9-a se fac doar 3 ore de matematica.
La informatica ve-ti invata urmatoarele lucruri :
- Limbaj de programare
- Windows
- Calcul tabelar
- Procesare de texte si imbinare de corespondente
- Administratie retea
La informatica se face limbaj de programare c++, pascal sau altele, depinde de profesor, matematica se face m1 adica cea mai avansata, si in rest ai aceleasi ore ca si in scoala generala, atat ca ai in plus logica in clasaa 9, psihologia si antreprenoriala in a 10, economie in a 11 si filozofie in a 12. Si din clasa a 11 nu se mai face religie, muzica si desen.Eu ti-o spun pentru ca sunt chiar la matematica informatica. Bafta!
La mate-info se pune accent pe matematica si informatica. Informatica nu-i nici usoara nici grea, ca orice materie de altfel. E de viitor, dar nu merita sa-ti strici 4 ani doar pentru o materie. Te sfatuiesc din tot sufletul sa fugi de profilul asta ca Lucifer de tamaie; Eu sunt la mate-info de 3 ani, iar la anul dau bacul; e un stres pe capul nostru ceva de neimaginat. Daca iti iubesti tineretea si vrei sa faci partie din oamenii aia care zic ca anii de liceu sunt cei mai frumosi cauta alt profil, oricare altul: filologie, stiinte ale naturii, dar fereste-te de orice profil unde faci M1
LA mate info ii si fratemiu si el zice ca ii usor da teza din matematica, informatica, iar bio geogra si chimie la alegere el zica ca ii foarte usor. Acuma sper sa intru si eu la mate info sper la UMan daca inti dai prea multe teze
Informatica e destul de dificila dar nu imposibila. Faci programare iar acolo trebuie sa tocesti cateva chestii inainte de a fi in fata unui calculator. Trebuie sa gandesti logic sa te descurci cat de cat la informatica, trebuie sa lucrezi in plus si normal ca trebuie sa-ti placa, daca nu-ti place nu o sa faci nimic si va fi foarte greu pentru ca vei face MULTA informatica daca te duci la profilul pe care il vrei tu.
Informatica e ca limba rusa: e grea, dar daca iti bati capul cu ea si te pasioneaza si iti place o inveti( stiu personal pe cineva care a invatat singura rusa, deci se poate)
ParanoidKidu întreabă:
Adi1987 întreabă: