| SexAndDrugs a întrebat:

Pe data de 13 februarie am un proiect de facut la fizica in care imi trebuie niste cuvinte lungi. De 40 si ceva litere ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| sasha_2369 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopic­silvicolcanoconiosis - 45 de litere
si uite aici : http://www.fun-with-words.com/word_longest.html
Asta e tot ce stiu, sper ca te-am ajutat.
P. S. nu chiar toate cuvintele apartin de domeniul fizicii!

3 răspunsuri:
| Tadotaki a răspuns:

Stenocleidomastoidian
Astea le-am luat de pe net :-s`.
o colina in noua zeelanda
Taumatawhakatang­ihangakoauauot­amateaturipukaka­pikimaunga­horonuku­pokaiwhenuak­itanatahu (85 litere)

Llanfair­pwllgwyngyll­gogerychwyrndrobwll­llantysiliogogogoch (58 litere un orasel Royaume-Uni

cel mai lung nume de gara
Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion (Royaume-Uni)

Chargoggagogg­manchauggagogg­chaubunagungamaugg (45 litere - un orasel in Maryland.

Acum:
ternocleidomastoidian

Gastropiloroduodenojejunostomie

Difosfopiridinnucleotidpirosfata

pneumonolultramicroscopicsilicovolcaniconioza

Encefalomielopolira Diculonevrită

Gastropiloroduodeno Jejunostomie

Cam atatea. sper sa te fi ajutat, unele nici mie nu-mi par reale:-s`. Dar incearca, ce ai de pierdutbatting eyelashes?

| alexandrabacau97 a răspuns:

Uite unul de 25 de litere:Electroglotospectrografie
depinde si de limba uite unul in engleza(are 45 de litere)PNEUMONO ULTRA MICRO­SCOPIC­SILICO­VOLCANO­CONIOSIS (e o boala de plamani etc)
supercalifragilisticexpialidocious e cuv de 34 de litere p care il spui cand nu ai ce spune;-)
exista si multe nume de localitati iata un exemplu de 85 de litere: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (din Noua Zeelanda) si inseamna *Vârful colinei unde Tamatea, bărbatul cu genunchi mari, cunoscut ca devoratorul pământului, a coborât, a suit şi a devorat munţii, în timp ce-i cânta la flaut iubitei sale*

IATA un altul Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (58 de litere)(tara galiilor)
Dar daca cauti un cuv in limba roman nu vei gasi cuvinte cu mai mult de 16 iata acele cuvinte : electronavigaţie / lactovegetarieni GATA! Sper ca team putut ajuta pentru mai mute detalii ale acestor nume poti accesa site-ul
http://verticalnews.ro/......agilistic/

| Leocerba a răspuns:

Dar ce legatura au cuvintele pe care le-ai primit( colina in Noua Zeelanda, un nume de gara, o boala de plamani, etc.) cu proiectul la fizica? straight face