| sabin89 a întrebat:

Pe valea Sălăuții, la vreo 5-6 km de vărsarea acesteia în Someșul Mare, se află un sat, al cărui nume este fixat în conștiința colectivă a poporului nostru. Din ce motiv? Cine s-a născut acolo, prin ce s-a remarcat și care e numele satului?

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Cosbuc.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ne pui la incercare cultura generală?

| sabin89 explică:

Să nu fiu interpretat greșit. Nu mă dau mare. Iau și eu informațiile de pe net, deci nu sunt mai ceva ca alții. Doar mi se pare un joc interesant.

| sabin89 explică:

Nu a zis nimeni nimic despre "cu ce s-a remarcat", dar este ceva normal, fiind un lucru arhicunoscut. Cine nu s-a delectat vreodată citind "Zările de farmec pline/ Strălucesc în luminiș/ Zboară mierlele-n tufiș...

| helpforyou a răspuns:

Auchh. Este vorba de comuna Cosbuc!

| sabin89 explică (pentru helpforyou):

Cum s-a numit inițial?

| Holiday a răspuns (pentru sabin89):

Hordou (Butoi)

| helpforyou a răspuns (pentru sabin89):

Hordou.

| sabin89 explică (pentru Holiday):

Cred că a mai fost și varianta hârdău. Parcă așa ne spunea la școală.

| MadalinMirelMacovei a răspuns:

Nu am informații despre un sat cu numele menționat pe valea Sălăuții la vreo 5-6 km de vărsarea acesteia în Someșul Mare care are un nume fixat în conștiința colectivă a poporului român prin vreun motiv sau personalitate remarcabilă. Este posibil ca acest sat să nu existe sau să nu fie unul cu o istorie sau personalități remarcabile. Te rog sa-mi dai mai multe detalii sau sa-mi spui daca am inteles gresit intrebarea.

| sabin89 explică (pentru MadalinMirelMacovei):

Tu de unde ai răsărit? Aveam deja vreo doi useri care răspund cu inteligența artificială. Nu ne mai trebuie.
Răspunsul corect s-a dat deja și a primit și funda. N-ai observat asta?