La limba romana o sa-ti dea un text, la prima vedere si 3 cerinte pe care trebuie sa le rezolvi in timpul acordat de profesori, apoi o sa te invite in fata lor, le citesti textul cu voce tare si cerintele rezolvate, dupa care iti mai pun niste intrebari de la ei (de ex: ce opera literara studiata de tine seamana cu textul care ti-a picat si de la acea opera, iti mai pun cateva intrebari). Asa s-a intamplat la mine, nu stiu daca peste tot. Nu te speria oricum. Succes!
Pai nu se intampla nimic deosebit.Defapt intri intr-o sala in care dai peste profesorul tau si un alt cadru didactic care iti spun sa tragi un bilet de pe masa, dupa care ai cam 15 min sa pui pe o hartie tot ce stii legat de subiectul respectiv.si apoi o sa te duci in fata lor sa vorbesti pe baza acelui subiect. Oricum o sa te ajute si ei si o sa fie totul bine o sa vezi...
Eu nu am dat anul trecut, am dat acum 2 ani, dar am avut si eu competentele alea, si din cate stiu eu nu s-au schimbat.
La romana primesti un text scurt si ai 3-4 intrebari banale pe el. Gen: ce fel de text este? spuneti 2 particularitati ale acestui tip de text?
Oricum, NU se poate pica la astea, iar daca profii din liceu sunt OK o sa dea la toti Experimentat(aia maxima) si gata Deci nu iti face griji.
PS: si la restul e la fel