Depinde de ce baza informativa ai.
Eu inițial nu am vrut sa.l dau, dar m.am imoblizat cu o luna jumate înainte de examen, m.am pus cu burta pe carte cum se zice și l.am luat.
Dacă vrei nota mare, ceea ce te și sfătuiesc pentru a nu avea probleme la admiterea la facultate, începe din timpbsa înveți pentru bac. Îți poți face și un plan la genu. O saprămână mate una romana și una bio și una recapitulare la toate. Eu unul asa am procedat. Dacă la o disciplina nu ești bine pregătit, poți apela și la câteva luni de pregătire. Bagi bani în pregătire, dar bagi pentru viitorul tău.
Mult spor la învățat!
Am dat bacalaureatul la matematica, romana si biologie.
La matematica am inceput sa fac meditatii in clasa a 11-a, prim decembrie, cred. In ultimele luni de dinaintea examenului nu prea faceam altceva dupa masa in afara de mate.
La romana mereu mi-a fost usor asa ca am invatat in mod normal iar la biologie am inceput sa invat pe semestrul al doilea - 1 ora pe zi sau mai putin.
Depinde si de profil.
La filo te apuci in a 12-a de istorie pentru ca oricum doar cea din a 12-a iti trebuie.
La romana ar fi bine sa te apuci din a 9-a si sa inveti comentariile atunci cand ti le da si foarte impotant SA CITESTI CARTILE ca altfel stii sa duci o idee la final cand o citesti.
Iar a 3-a materie, n-ai probleme, poti s-o inveti si in a 12-a. Eu iti recomand geografie sau logica pentru ca corectarea e cea mai obiectiva si e exact pe barem: ai, iti da; n-ai, nu-ti da.
Am invatat pe rupte ultimii 2 ani, a XI-a si a XII-a ca bacalaureatul se da din materiile studiate in ultimii 2 ani si cum am dat fizica, chimie, romana, istorie si geografie, a trebuit sa invatam lectie d electie, iar pentru bacalaureat doar le-am recapitulat.
Am invatat pe tot pracursul liceului, nu doar cat sa iau clasa dar nici pentru cea mai mare medie...
Si cu 2 luni inainte m-am apucat serios, cu planificari, cateva ore bune pe zi....ma tineam de treaba si s-a vazut rezultatul.
Daca nu ai invatat chiar nimic, iti recomand sa te apuci "de ieri"
Macar examenul ala consider ca trebuie sa-l ia oricine in viata asta, e putin cam rusinos sa nu reusesti sa inveti atata lucru, cu alea ramai, cel putin pe mine facultatea nu pot zice ca m-a ajutat prea mult.
undercover01 întreabă: