| Anonimul151 a întrebat:

Pentru cei care sunt clasa a 11 a ( și eu sunt și de aceea pun întrebarea). Cum vi se pare Istoria Holocaustului? Credeți că ajută cu ceva?

Mie mi se pare că vor doar să ne încarce programul școlar, doar ca să stam cât mai multe ore la liceu... Și încă mai au in plan să mai bage în programa școlară încă câteva ore de genul... Pe langa asta, e ciudat că fix acum au băgat în programă ora asta de "Istoria Holocaustului".

5 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Istoria Holocaustului este interesanta și o mare lecție de viata.

| Anonimul151 explică (pentru ioana748):

Da, dar în orice caz e și ciudat ca fix acum au băgat ora asta în programă, când se întâmplă atât de multe lucruri rele în lumea asta...

| ioana748 a răspuns (pentru Anonimul151):

Da și mie mi se pare ciudat.
Pare ca o presiune psihologica nu tocmai indicata.
Sunt de acord cu tine.
Dar dacă privești Holocaustul ca pe o provocare a celor ce au reușit sa supraviețuiască inevitabil devii o ființă mai puternica.
Nu contează ce se urmărește, important cum te raportezi tu la ce se întâmplă.
Și ai sa filtrezi cu propriul creier și ai sa discerni ce îți este ție necesar pentru a deveni un om pregătit pentru orice, chiar și pentru fericire.

| johnnny123 a răspuns (pentru Anonimul151):

Nu este deloc ciudat. Tocmai pentru că acum se întâmplă atât de multe lucruri rele în lume ar trebui să înveți istoria Holocaustului pentru a înțelege mecanismele prin care apar și capătă tracțiune și popularitate mișcările extremiste (și mai ales consecințele dezastruoase ale acestora).

| mODIN a răspuns:

Nu e scopul istoriei sa invatam din greselile din trecut ca sa nu le mai repetam?

Decat porcaria aia de subiect de bac cu constitutiile tarii, unde trebuie sa inveti pe de rost cant a aparut fiecare, mai bine un eveniment din care chiar se pot trage niste concluzii. De ce s-a intamplat? Germanii de ce nu s-au impotrivit? Restul lumii de ce nu stia? Cati au murit de fapt? Cum a afectat asta comunitatea evreiasca? Cum vorbim despre asa un eveniment?

Sincer, mi se pare o chestiune mult mai relevanta decat multe care sunt deja in programa...