Acea Doamnă mi-a fost mie profesoară de limba franceză la şcoala gen.nr.147 Buc., între anii 1982-1983, mai precis clasa a 6-7-a.Este o profesoară extraordinară! Spun cu mîndrie că se numără printre dascălii mei preferaţi! Îmi este foarte dor de ea! Avea pe atunci vreo 25-27 de ani,foarte frumoasă,făcuse ravagii cu înfăţişarea printre profesorii burlaci(Călin Daniel-geografie,etc.că nu-mi mai aduc aminte pe moment şi de ceilalţi)Era o păpuşă vie, micuţă de statură, cam 1.58-1.60cm,ochi căprui, păr şaten, frumos, curat şi lung pînă la fund.Era cotată bine ca frumuseţe de fată! Era dată mereu ca şi exemplu de dirigintele meu! Dar exigentă ca şi profesoară! Pretindea să-i răspunzi cu aceeaşi monedă cu care îţi preda lecţiile,adică seriozitate! Ne spusese că ea de fapt e profesoară de limba română şi chiar în cîteva rînduri o substituise pe profa de română,în concediile ei medicale de boală.Dar ne obişnuisem cu ea,te obişnuieşti repede.E de ajuns să înţelegi faptul că trebuie să acorzi atenţie şi respect celui ce-şi bate capul să te dădăcească,neprovocînd deranj orei de curs şi evitînd mestecarea vestitului chewing-gum! Mereu avea pe ea un obiect de îmbrăcăminte de culoare roşie,îi plăceau vestele.Dar ce nu o avantaja pe ea! Că sincer,era un model,doar că era micuţă şi subţirică! Dacă-ţi este dascăl, să nu uiţi ce ţi-am spus acum, ar fi păcat să nu profiţi de faptul că ai ca profesoară de lb.română o femeie ce a fost apreciată ca şi dascăl încă din tinereţe! Şi te rog mult de tot să-i transmiţi că nu a fost uitată niciodată de elevi!
Trancanici ai vorbit foarte frumos. Din pacate nu doamna despre care ai spus imi este profesoara ci o tanara de vreo 27 de ani care nu e nimic din ce ai spus tu si nimeni din clasa mea nu este multumit de ea. De aceea as fi vrut sa vad daca cineva mi-ar putea spune anumite pareri si stiind ca a predat inainte la Grup Scolar Ostrav m-am gandit ca poate se gaseste cineva sa imi spuna ceva. Oricum mi-a placut foarte mult ce ai spus dar din pacate rar se mai gasesc astfel de profesori.