| LaviniuA a întrebat:

Persoanele care atunci cand scriu pun,, virgule aiurea,, de zici ca-s analfabeti,,, si in plus mai pocesc cuvitnele si in plus nu au o moaca de intelectual... astia chiar sunt analfabeti?
Vad multi din astia care comenteaza pe Facebook la emisiuni de politica.
Mai primesc si mesaje de pe la unii din astia cand vreau sa vand cate ceva.
Sa stiu daca sa ma mai deranjez...
Mersi.

10 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.E tristut ca nu toti stiu sa scrie, insa sa judeci asa persoane care nu au nicio treaba cu tine, si care probabil ca nici nu vor mai invata vreodata, din cauza varstei si contextului, e tot aiurea, din punctul meu de vedere.

| relian a răspuns:

Esti cumva invatator? Numai aia te ia la rost ca nu ai pus virgula, ca ai sarit o litera si rahaturi de astea.

Analfabet este ala care nu stie sa scrie si sa citeasca, cei care scriu cu greseli, probabil au alta denumire laughing ori poate ca nu le pasa cum scriu, poate ca is comozi si nu stau sa se corecteze, poate considera ca nu e asa de grav, sau nu intocmesc acte sa mai stiu eu ce.

Daca nu stiai, ori poate acu iti amintesti, si scriitorii, aia care scriu romane, duc cartile lor ce le scriu la corectat, sa inteleg ca si aia is analfabeti?
Sint profesori universitari, mai scriu, sau ce fac, pun gramada anumite texte sa faca o carte, tu crezi ca scriu perfect? Iti spun eu, duc cartea la corectat, aia fac.
Te poti lua ce spui de un profesor de limba romana, atunci da, pe ala il poti lua la rost laughing pentru ca aia e meseria lui, dar nici pe ala mcar, iti garantez ca si ala face greseli.De ce? Poate face greseli de cuvint, is cuvinte tehnice, poate ca nu le stie, poate sal stilceasca, etc.

Nu te iei de cineva care acu invata sa conduca o masina, sa il injuri sa il claxonezi ca nu stiu cum conduce, dar te poti lua de unu profesionist care numa timpenii face, aia da.

Naspa, daca te iei de fiecare rahat o sa ramii fata batrina laughing

| LaviniuA explică (pentru relian):

Pai ma intereseaza ce fel de om e. Ca imi mai scrie cate unu pe marketplace faceb si il vad ca se chinuie sa articuleze cateva vorbe. N-am cunoscut din astia care scriu asa si ma intreb daca nu e vreun tirist, tractorist in schimburi etc. Ca daca e asa, atunci nu colaborez cu respectivu.

| relian a răspuns (pentru LaviniuA):

Esti cam pretentioasa laughing vrei barbat sau vrei invatator, trebuie sa te hotarasti. Aia ce arata si bine, au si de toate, functionali, sa fie si educati, cam rar mai gasesti.
Tu stii, dar de cineva nu-ti place, treci mai departe nu le zi nimic.

| RAY a răspuns (pentru LaviniuA):

Ce vinzi online?

| AmandinaDragan a răspuns:

Sunt prosti si prostii sunt clienti buni dar trebuie sa le ''vorbesti'' limba.

| DonMoldo a răspuns:

Mai nou in 2023 se vânează greșelile, de tip lexico-gramatical ale altora, în mod obsesiv. Când greșesc ele, in schimb, deja nu mai este așa mare scofală. laughing

| Aleeqq001 a răspuns:

Nu vreau sa judec sau sa par rasista dar majoritatea nu is oameni cu care poți colabora dacă is analfabeți. Cel mai bine dacă vinzi fa-o cu plata in cont. Ideea e ca unii cumpăra chestii de plictiseala, le rezerva și dupăia nu le mai plătesc și pe grupurile de pe țepari de pe Facebook e plin de aceasta "grupa" de oameni

| LiviuSorinel23 a răspuns:

Păi e cam tristuţ ca la vârsta ta sa stai pe net să faci greşeli de gramatică mi te si imaginez fata aia din grup care nu e bagat in seamna de nimeni laughing. Adica totusi daca vorbesc cu cineva, am cerinta sa scrie corect.,, Adia sa n sciei meske de geun asta. " Nu cer eu chiar toate cratimele, toate virgulele, etc, dar macar sa inteleg si eu ce scrie. Sa nu stau 100 de ani pana traduc ce vrea sa scrie in limba lui.

| danidelaalaz112 a răspuns:

Uni sunt chiar analfabeti alti sunt batrani cu probleme mintale si de gandire eu din proprie experienta iti zic ca solutie e sa nu mai intri pe Facebook.