Copii merg la școală, ca să învețe. Între altele trebuie să învețe să muncească și să gândească cu capetele lor. Tu vrei să fentezi! Să nu muncești, cu capul tău, să îți faci singur(ă) referatele. Ți se va atrofia creierul, dacă nu vrei să îl pui la treabă. Iar când vrei vrea să îl utilizezi, vei constată că este ne funcțional, nefiind obișnuit să gândească. Unui copil cu creierul funcțional, referatele astea, nu i-ar lua mai mult de 3-4 ore, dacă le face singur, cu capul lui.
Referatele astea sinccer poate as sti sa le fac dar in primul rand nu sunt pentru mine, ci pentru varamea ca eu inca nu fac fizica sau chimie si totusi daca un profesr nu iti preda materia si se asteapta sa ii aduci tot fleu de chestii, iar tu de exemplu nai calculator si nici vreo ruda profesor in scoala, cum poti sa le faci?
Tousi e mai bine ca referatele sa fie caute de noi pentru. ca profesorul te poate prinde, dar in cazul in care ai un profesor mai vai de capu lui, care nu vine la ore si da numai 4, nici nu preda cum poti sa le faci?
Nu am avut de unde să știu, că nu sunt pentru tine! Nu cred că au fost pictate, de pictori români, naturi statice, ca tablouri aparte, în sec 18 deci între anii 1701 și 1800. / Nu știu ce se face la gimnaziu, despre Fenomene Optice, dar astea pot fi cărți întregi. Sunt cursuri de optică și nu o cheamă Opitcă, ci Optică și este o ramură a fizicii. Referatul trebuia să fie despre tratarea unui anumit fenomen optic. Dacă te apucai să scrii despre toate fenomenele optice posibile, scriai o săptămână, și tot mai aveai de scris. De unde am dedus că nici nu ai înțeles titlurile referatelor. // Ăla pentru desen, trebuia să fi fost natura statică în secolele 19 (dar după 18 70 că înainte nu cred au fost pictate naturi moarte /statice, ca tablouri aparte de pictori români ) și sec. 20 / Mai vorbim noi, te-am certat, aiurea, asta e! Este foarte neatentă la ore, scumpa ta verișoară.
Nu am chef să caut cu Google, dar. Naturi moarte au fost pictate în Europa de vest, în principal în Olanda, cu mult înainte. Poate diverși pictori din Transilvania au pictat naturi moarte și în prima jumătate a sec 19. În a doua jumătate a sec 19 în zona asta pictori care au pictat și naturi moarte, ca tablouri aparte, au fost : Theodor Aman, ( care a fost unul dintre fondatorii școlii de Bele arte/arte frumoase, împreună cu Gh. Tătărescu scris și Tattarescu ), Ion Alexandreescu și Ștefan Luchian. Nu am auzit de pictori români, care să fi pictat ca tablouri aparte naturi moarte( statice) în sec 18.
Lumar23 întreabă: