La matematica nu se memoreaza decat formulele de calcul!
Matematica e logica si se studiaza cu creionul in mana.
Daca nu ai inteles lectiile, pune-ti meditator.
Matematica se invata, este o chestie logica, nu se memoreaza ca nu e istorie. Singurele lucruri care trebuie memorate sunt doar formulele de baza. Daca tu de la bun inceput nu ai inteles anumite lucruri, nu ai cum sa te descurci mai departe pentru ca acele lucruri se repeta. Iti trebuie meditatii cu un profesor bun care sa te faca sa intelegi.
Poate e si din cauza profesorului din scoala cea noua, si eu am avut o profesoara in 5-8 care a fost si cea a surorii mele si umfla exercitiile cu niste conexiuni care nu erau obligatoriu de demonstrat.
Din pacate, matematica e o materie logica si toate lectiile au legatura intre ele, e de ajuns sa nu intelegi o lectie ca dupa nu mai intelegi nimic, iar daca stai prost cu logica cum sunt si eu, poate doar un profesor bun cu care sa faci meditatii te-ar ajuta. Daca nu, poti intreba si un coleg/o colega mai bun/buna unde nu ai inteles si poate vei intelege mai bine de la el/ea.
Mai e o metoda sa si scrii pasii pentru rezolvarea unor probleme si sa ii memorezi, de exemplu:
1. Subliniez termenii asemenea
2. Ma apuc si ii calculez
Poate functioneaza si asa.
Salut.
Nici eu nu ma descurc la matematica cls x-a btw.
Din propria perspectiva am observat că am niște goluri la unele lecții, iar la cat de complicat devine materia au toate legătură între ele. Încerca să reiei tot de la lecția la care nu te pricepi. Îmi place ca dau sfaturi pe care nu le urmez. Fa ce zice popa, nu ce face? Spor! Funda pls. A încearcă meditații, poate sa te ajute sau poate sa fie o pierdere de timp și bani. De ex pentru mine a fost cam o pierdere. Am luat meditații la romana și mate din clasa a 6-a doar ca să primesc la examen la mate 8. La română sa meritat, dar contează foarte mult și conexiunea dintre profesor și elev. Dacă nu e din prima, e degeaba. SPOR
daniel2987139 întreabă: