Si daca stai sa te gandesti un pic e si logic fiindca atunci cand spui "cel mai" nu mai poate fi altul "mai" dar cand zici "foarte" poate fi altul mai "foarte". Ar trebuie sa trimiti o scrisoare la academia romana :p.
Mama mia, de cand n-am mai auzit de chestiile astea. Eu aveam impresia ca dupa terminarea liceului la revedere cu limba romana dar vad ca m-am inselat si ma bucur.
Mamma mia* :-p.era cevaaaa... ce ma apasa de mult pe inima
Pai are sens ce zici tu. "cel mai" e mai absolut decat "foarte".
Corect.Asta ziceam si eu.
Lasa frate, ca nu vreau sa zica astia ca sunt prea desteapta! :d
Si daca stai sa te gandesti un pic e si logic fiindca atunci cand spui "cel mai" nu mai poate fi altul "mai" dar cand zici "foarte" poate fi altul mai "foarte". Ar trebuie sa trimiti o scrisoare la academia romana :p.
De fapt...cand spui cel mai bun, te poti referi la un obiect comparat cu altele. Ca de ex: Cel mai bun măr din acelea din coș. Dar asta nu înseamnă ca e foarte bun. Înseamnă ca e cel mai bun dintre acelea din cos.
Nu stiu cate ai inteles din ce am vrut eu sa spun) sper ca m-am exprimat cat de cat bine.
Am inteles, da. dar cand nu compari cu altceva. adica tot compari. De ex ii zici unei fete :esti cea mai fumoasa(daca nu specifici, se intelege ca e cea mai frumoasa dintre fete). Daca ii zici ca e foarte frumoasa, parca mai ramane loc si de ceva mai mult decat atat. Asa mi se pare mie.
Da stiu...si mie mi se pare la fel de ciudat...dar na asa e predat deci...
Trebuie sa le inghitim asa, da' eu nu pot sa le diger :d
love44katyp întreabă: