Liric. Poemul de obicei scrie o poezie in care autorul isi exprima sentimentele in mod direct, adica prin intermediul/folosindu.se de figuri de stil si personaje. Figurile de stil sunt:
- Epitetul: adica substantiv+adjectiv Exemplu: Lacul.....albastru ( sunt cu puncte pentru ca intre cel doua autorul mai scrie ceva )
- Imagini vizuale: acea propozitie din poei in care deja iti imaginezi ceva legat de acel context.
Exemplu: Sub lumina blândei lune
- Imagini motorii. text in care iti imaginezi deja ceva legat de miscare
Exemplu: Si eu trec de-a lung de maluri
etc. ( Toate exemplele sunt din poezia Lacul de M. Eminescu )
inca ceva ce e ok sa stii e ca in opera lirica ( adica poezia. Liric inseamna poezie ) autorul devine eu liric.
eul liric e vocea autorului in pozie. prin ea, de asemenea, acesta ( autorul ) isi exprima sentimentele direct. asta inseamna direct, ca si le spune el. indirect este la opera epica, opera scris in proza, adica nu in versuri cum e doua loturi, popa tanda, etc.
Vezi sa nu te complici in amanunte...
Atat opera lirica (,) cat si epica au specii. Daca mai ai nevoie de ajutor ma cauti la mesaje
Poemul este o specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendar etc., în care se povestesc fapte mărețe săvârșite de personaje însuflețite de sentimente nobile.
Este și o specie lirică sub forma unor proze scurte în care se renunță la caracteristicile tradiționale ale poeziei.
Hai, mai taci! Ma incurc si eu la niste genuri, ce mare chestie. Omul cat traieste invata!
Radu_Alexandru_1999_jehw întreabă:
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: