In clasa a X-a nu poti fi exmatriculat dar poti ramane repetent in 2 moduri:
-Scaderea mediei la purtare sub 6, avand in vedere ca pentru fiecare 10 absente nemotivate se scade un punct la medie.
-Nereusita la examenele la materiile amanate, din cauza lipsei notelor.
Da, daca sunt multe si nemotivate.
Daca sunt motivate, atunci poti repeta anul (daca nu reusesti sa inchei toate materiile).
Da.Desigur cred ca mai degraba te face sa repeti anul.Ca 10 clase sunt obligatori.
Daca ai lipsit deja tot anul nu mai vad rostul pentru ce mai esti inscris la scoala aia
Depinde de numarul de absente, daca intr-un an ai trecut pe la liceu doar ca s-a terminat anul e posibil.
Regulamentul scolar spune asa: Daca ai un numar mare de absente se scade nota la purtare in functie de numarul de absente(daca e un numar foarte mare) de catre diriginte sau in functie de caz de catre consiliul profesoral. Daca se ajunge in punctul asta se poate decide exmatricularea. Fiind inca in clasa a X-a, e ultima clasa obligatorie deci rezulta exmatriculare cu posibilitate de reinscriere. Mai pe scurt devii repetent din cauza notei la purtare. In clasa a XI-a se pune altfel problema. Daca exmatricularea e din cauza unei incalcari ale regulamentului intai esti exmatriculat pentru 3 sau 5 zile in functie de decizia consilului. Daca incalcarea e mai grava, exmatricularea e permanenta si inscrierea e posibila doar la alta unitate scoala daca unitatea respectiva iti accepta transferul. Asa cred ca e numita de catre profesori. Exmatriculare prin trasfer fortat. Sper ca te-am lamurit.