Daca nu ai facut franceza din clasa a 5a sunt slabe sansele sa accepte conducerea liceului sa o faci pe perioada liceului. Franceza are o gramatica foarte complexa, cu extrem de multe reguli, pronuntia e foarte grea, francezii vorbesc exagerat de repede, si este cea mai dificila dintre limbile romanice dupa romana. Sunt o gramada de cuvinte care seamana in romana cu alte cuvinte si le confunzi foarte usor, de asemenea sunt cuvinte care denumesc 2 obiecte total diferite (exemplu: la gazda si musafir se spune la fel in franceza) si iti va fi greu sa le deosebesti. Cuvintele tind sa se scurteze, si se folosesc foarte mult inversiunile. Eu fac franceza de 6 ani si inca nu sunt capabil sa tin o conversatie in aceasta limba si niciun coleg de-al meu nu este.
Eu ti-as recomanda sa pastrezi germana, care iti va ajuta in viata (franceza nu ajuta aproape cu nimic, mai ales ca Franta a inceput sa scada semnificati in ochii intregii lumi)
Cu timpul, vei observa foarte multe asemanari dintre germana si engleza si asta te va ajuta sa inveti mai bine ambele limbi.
Sper ca te-am ajutat! Funda?