Fi serios, ce nivel mediu in 3 luni, in 3 luni abia ajungi sa fi incepator, limba engleza are mii de cuvinte crezi ca asa usor inveti o limba in doar 3 luni, uni o studieaza toata scoala si tot habar nu au, poate italiana, spaniola in 6, 7 luni dar nu engleza
Astea sunt obligatoriu de stiut
http://www.ef.com/english-resources/english-vocabulary/top-3000-words/
http://www.talkenglish.com/vocabulary/top-1000-verbs.aspx
apoi mai discutam de nivel mediu
Poate daca studiezi engleaza 8-10 ore/zi timp de 6 luni, poti ajunge la un nivel mediu, ca in 3 luni, nu faci mai nimic.
Cum inveti orice alt skill. exersezi. e putin probabil dar nu imposibil sa inveti engleza in 3 luni.
te uiti la filme cu subtitrari in engleza. cand nu intelegi un cuvant, dai pauza, te duci pe google, vezi ce inseamna. la fel si cu expresiile. incet incet o sa dai pauza din ce in ce mai rar. spor.
e important sa auzi si cum se pronunta cuvantul si cum se scrie. gramatical probabil nu o sa inveti niciodata perfect sa scrii. uitat-te ca majoritatea oamenilor nu stiu sa scrie romana pe TPU ce sa mai vorbim de engleza.
Ai de învățat gramatică, expresii, argouri
Ex
Having finished my homeworks l am watching tv
După ce am terminat temele mă uit uit la tv.
1 Having won the fight he wanted to go home
După ce a câștigat lupta a dorit să meargă acasă
2 It has been working at home
El muncește acasă
3 I have been cleaning the car
Am curățat mașina
3 What have you been buying?
Ce ai cumpărat
4 l have been reading a book
Eu citesc o carte
5 l had been very surprised when l saw her
Fusesem foarte surprins când am văzut-o
6 l don't like being disturbed
Nu-mi place să fiu deranjat
7 he hates eating pizza every day
El urăște să mănânce pizza în fiecare zi.
8 he remembered visiting China last year
El și-a amintit că a vizitat China anul trecut
9 he kept on searching through all the town for his mother
El a continuat să caute prin tot orașul după mama sa
Eu am 10 ani si ma descurc super bine la limba engleza, pentru mine e romana, chestia e sa stii tot ce vorbesti...
Cred ca da, o sa reușești daca ai ambiție și chiar își dorești.Eu am învățat-o din filme, Succes
Uite,eu am un nuvel decent, poate chiar avansat de engleza..si am invatat-o de la 7 ANI deci ai putea sa stii at de cat daca te apuci pe treaba intr-un an, dat fiind ca eu am 15 ani
Depinde de persoana, depinde cât îți dorești și cât te străduiești sa înveți.Da, poți ajunge la un nivel mediu de cunoștințe între ale englezei, dar trebuie sa te străduiești.Eu m-am uitat la filme fără subtitrare, am ascultat muzica in engleză și am citit cărți, și de vreo 2 ori pe săptămâna meditație la engleză.Nu e obligatoriu, dar pentru lenesii ca mine, cam da.Succes!
Opomanapeviatamea întreabă: