Limba este mult mai ascutita decat sabia.
O vorba spusa necontrolat poate produce rani ale sufletului si poate rani inima.
Cu un cunvant poate nu dar cu o fapta da... sau daca dai o veste se poate si asta
Binenteles... du-te tu la strabunica mea si fa-i o farsa de 1 aprilie... spune-i ca i-au murit toti cei 11 copii care ii avea...sa vezi atunci ce infarct cade pe capul ei!
Cu sabia poti sa ucizi trupul unui om, cu cuvantul poti sa-i ucizi sufletul...
"La inceput a fost Cuvantul si cuvantul era Dumnezeu, si cuvantul era cu Dumnezeu..." Din aceasta fraza din Sfanta Scriptura ne putem da seama cat de extraordinar din punct de vedere creativ este puterea cuvantului bun si cat de distrugatoare poate fi puterea cuvantului rau, pentru ca daca Cuvantul bun este insasi Dumnezeu, atunci cuvantul rau nu poate fi decat Satan.
Totul se face prin cuvant, Cuvantul poate fi cea mai distrugatoare arma, poate distruge vieti, destine, poate murdari suflete curate, dar poate si indrepta, repara, mangaia, salva suflete, mantui.
Totul depinde a cui slujitor este cel care il foloseste...
Depinde si cum e interpretata de catre persoana care i-se adreseaza, dar nu imposibil, se poate ajunge si la depresie mintala, dintr-o asemenea ne-atentie din partea persoanei care adreseaza vorbe grele...
Da poti sa ii tai rasuflarea atat de mult incat sa isi doreasca sa numai traiasca
Probabil numai in cazul in care persoana respectiva inseamna foarte mult pentru tine astfel incat te poate rani chiar si cu un cuvant.depinde foarte mult si de personalitatea fiecaruia.
La propriu nu cred, poate doar oamenilor labili psihic. Poti schimba prioritatile unui om, ii poti da lectii dure de viata, il poti face sa planga... dar comparatia cu sabia mi se pare exagerata.
Depinde de persoana... daca este o persoana hipersensilbila este posibil...si depinde si de situatie:d
Da, acea persoana poate suferii un infarct, sau poate suferii foarte mult din punct de vedere emotionl.
O poti lua, si se intampla exact ca si cu o sabie, din momentul in care ii spui niste cuvinte rele, grele, emotionante! dar nici din sabie nu poti muri din prima, doar daca te loveste in ceva organ vital, sau depinde cum evolueaza dupa cu hemoragia si cu reactia organismului, asa si cand esti lovit cu o vorba rea care doare, si nu numai ca doare dar te si doboara, depinde de fiecare in ce directie o ia, de cum ii "reactioneaza organismul"eu stiu ca am fost lovit si doborat, si nu m-am putut ridica mult timp, dar in cele din umra am facut-o.
anonim_4396 întreabă:
1234568807 întreabă: