Depinde si de caz. Sa iau ca exemplu un animal grav bolnav, cu sanse minime de supravietuire: prefer sa fie eutanasiat, decat sa sufere o perioada indelungata, iar in final, totusi sa moara. Ca alt exemplu: hingherii, "colectioneaza" animalele nimanui si ii eutanasiaza chiar daca sunt in regula dpdv al sanatatii. Aici nu sunt de acord, sub nici o forma.
Multumesc pentru detalii.
Atunci contra. Daca nu sufera de o boala care sa afecteze intreg mapamondul (cum ar fi un virus grav --> eutanasia este o solutie care ar "salva" lumea), nici un om nu merita sa fie eutanasiat. Poate gresesc, dar. cam asa vad eu lucrurile.
Nuuuuuuuuu categoric! de ce? nu sunt o fabatica cu religia dar d-zeu stie ce face! eu de multe ori mi-am pus intrebarea daca as putea sa fac chestia asta... dar nu ar fi ca si cum l-as omora eu cu mana mea
Nu! Au fost cazuri si in Romania intens mediatizate.
Chiar daca respectivul om isi exprima dorinta sa fie eutanasiat.
E destul de complicat, respectivul om care face eutanasia o sa fie destul de afectat, posibil o sa aiba traume iar toata viata o sa fie "bantuita" de acest fapt. Sincer ar fi buna parerea si unui psiholog, e o tema complexa! Intrebarea e destul de inteligenta! O zi buna!
Contra...in schimb ideea castrarii celor ce violeaza (mai ales copii )ar fi foarte bine venita