| ChristianKalman a întrebat:

PRO sau CONTRA Homeschooling? De ce?

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde cat de serioasa e. Cred ca totusi inveti mai multe intr-un astfel de mediu intrucat profesorul se concentreaza doar pe tine nu si pe alti elevi. E ca si cum ai face meditatii pana la urma. Deci daca se face calumea, clar PRO.

| RAY a răspuns:

CONTRA,nu sa-r mai învață nimic, si asa nu se prea învață, asa măcar sunt si ei prezenți la scoala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

PRO ca parintii ajuta mai mult de cat invatatorii.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Ideal ar fi sa inveti la scoala. Daca e neaparat nevoie de homeschooling, nu e nici o problema.

| FoxyM a răspuns:

Salutare! Eu as fi Pro, deoarece copilul creste mai bine in jurul familiei.Desigur mi-as dori ca fiecare părinte sa aiba un fel de test dat si luat, care sa adevereasca ca este capabil sa predea copilului sau il învete notiuni explicate ca si in scoli.Insa societatea nu acceptă astfel de practici, poate doar exceptii, deoarece orice loc de munca prevede cel putin 10 clase absolvite la o institutie certificată.Dar cum sunt părintii in zilele noastre, este greu ca acesti copii sa poata invata ceva pozitiv si practic.Nicăieri nu este bine cand vine vorba de invatat.Eu as vrea ca in viitor sa-mi cresc copii acasa, deoarece am 12 clase si facultate(in curs de terminare) si sunt capabila sa învăt copii tot ce-am invatat si eu la scoala.Acasa mai fac scoala copii care nu se pot misca pana la aceasta si fac un program special cu profesori online.Meriti"a doua sansa"

| doctorandus a răspuns (pentru FoxyM):

Eu am uitat mult din ce am invatat la matematica, biologie, chimie, etc., cu toate ca am doua licente. Deci n-as putea invata un copil din ceea ce nici nu mai stiu.

Pe urma, in Romania invatatul la domiciliu este permis doar din motive medicale, restul au macar formal obligatia de urma invatamantul obligatoriu.

| FoxyM a răspuns (pentru doctorandus):

Salutare! Nu pot spune sa iti înveti copilul orice ai invatat tu ci doar tot ce este de baza precum sa scrie si sa citească bine, sa stie tabla înmulțirii si a împărțirii, sa aiba bunele maniere si abilități de comunicare.Indiferent de mentalitatea părintilor, copii nu trebuie sa ramana fara educație si fara informații generale despre viata si despre întelegerea ei.

| RzV28 a răspuns:

Sunt argumente si pro si contra. PRO: copilul nu este stresat de faptul ca trebuie sa mearga zilnic, dimineata la scoala cum poate majoritatea au un chin sa se trezeasca si sa mearga la scoala, sta alaturi de parinti mereu si e mult mai liber. CONTRA: nu socializeaza cu prea multa lume, nu stie ce inseamna societatea in care va urma sa traiasca, nu are de unde sa isi faca prieteni, majoritatea prietenilor buni ii cunoastem in timpul scolii. La scoala vedem zilnic multe lucruri, bune, rele, amuzante, de folos in viata. Insa stand doar acasa nu prea ramai cu povestiri si vei avea o viata lipsita de istorie. Pot spune ca sunt contra unei scoli acasa. Si asa copiii au inceput sa invete din ce in ce mai putin si nu cred ca stand acasa vor invata mai multe.

| mimi a răspuns:

Daca as putea sa aleg, as fi contra homeschooling. Copilul trebuie sa comunice cu cei de varsta lui, sa discute si sa se dezvolte. Nu e bine sa stea mereu acasa. La scoala el se misca, fuge.
Dar daca copilul este bolnav homescooling-ul este o solutie buna, pentru ca poate sa acumuleze anumite cunostinte.

| DeCeMaiContează a răspuns:

Sincer sunt CONTRA deoarece un copil trebuie sa invete intr-un mediu in care se afla si cei de varsta lui.In plus, daca un copil invata acasa exista riscul ca acesta sa dezvolte probleme de comunicare si de adaptare cu cei din jurul lui.

| Adry05 a răspuns (pentru DeCeMaiContează):

Nu trebuie sa comunice neaparat la scoala. Poate fi inscris si la diverse activitati in restul zilei sau in weekend unde sa interactioneze cu altii.

| Clopotel0912 a răspuns:

Eu sunt pro pentru copii cu dezabilitati ajuta foarte mult

Întrebări similare