Ehh...văd cam multe persoane pe aici total contra. Nu e nimic, mai e nevoie şi de femei de serviciu şi simpli muncitori, nu putem fi toţi ingineri, nu?
Este adevarat uneori nu ne place scoala dar ce sa faci fara scoala nu se poate, tot timpul chiar daca vrem sau nu vrem invatam si iar invatam. Chiar daca faci o facultate sau o meserie tot timpul trebuie sa invatam pentru a fi in ton cu noutatile care apar, altfel ramai in urma si te simti un om fara valoare.
Pro. Fara scoala ajungi .nimic.Eu vreau sa dau la medicina si nu este chiar asa usor cum se spune. Ce-i drept daca nu ai invatat pana in clasa a 7-a te asigur eu ca nu sa mai inveti in continuare.Si daca ai invata ti s-ar parea tare greu. Spre ex. eu:nu imi invatat la chimie si fizica si am note mari.De ce? Pt. ca am invatat cand trebuia toate formulele si acum n-am treaba cu nimic.
Sunt la facultate, si nici mie nu imi place, dar, ce poti face fara o scoala? De fapt da, vad, tu pari a fi fata, te mariti cu unu care are $ si nu simti lipsa scolii. Daca vrei sa te descurci insa singura, sa fii independenta, si sa "traiesti bine" ai nevoie de scoala.
Si pro si contra, adica nah pro in sensul ca uneori chiar t distrezi la scoala, in pauze cu colegii chiar e frumos chiar si un unele ore
si contra :teme, invatat blablabla. Nu e frumoasa scoala, dar fara ea nu ajungi nicaieri
Mie imi place scoala:
-imi vad colegii, ne jucam, vorbim, ne batem joc de profesori
[le aruncam cu harti in cap ] cate o data chiar mai radem. CU EI
si partea cu invatatu`: invat cand stiu ca trebuie sa ma asculte, nu ma trezesc sa ridic mana ca tocilarele, desi ar fi bine
hai bafta cu scoala!
Sunt pro si o sa si argumentez deoarece am vazut ca se spune ca cine e pro e tocilar e foarte fals.NU trebuie sa te gandesti numai la partea cu aoleu am de invatat, iar ma asculta, iar iau 3.Sunt atatea lucruri frumoase si anume amintirile cu colegi, excursirii, cand dai chiuluri ca sa te duci la o plimbare cu prietenul sau prietenii.Si eu gandeam asa cand eram la scoala dar fiind acum la facultate imi dau seama ca trebuia sa profit mai mult de clipele alea.Incearca sa profiti de timpul petrecut la scoala si sa gandesti pozitiv in ceea ce o priveste.
Eu cred ca tu nu urasti scoala ci modul in care se face scoala in Romania! Daca scoala s-ar face intr-un mod atractiv sunt sigura ca ai vedea si utilitatea ei. oricum multa bafta in viata
Contra, eu am 16 ani si m-am lasat de ea...parca suna tragic dar mie nu imi pare rau, o sa fac dupa aia liceul la fara...in implul copilariei mele actuale vreau sa ma distrez, nu sa imi pierd timpul invatand.CONTRA
CONTRA! Dar ce ai vrea sa facem? Ne place, nu ne place, mai bine decat sa ajungem la matura pe strada, stam asa ca prostii in banci si dormim ca tot e mai bine! Dragut ca te-ai gandit sa pui o intrebare de asta, dar oricati ar zice CONTRA, scoala nu disparea!
Hai sa iti zic o mica descriere despre scoala :
scoala = plicty
manual = ceva bun pe care sa pui fundu cand banca e rece
lectia din manual = modu de a adormi
catalogul = arma secreta a profilor
profi = niste oameni fara mila
bancile = locurile unde gasim rezerve de gumitsa
scaunele = scuturile in caz de bataie
teme = plictiseala acasa si modul de atireaminti ce prost esti cand le faci
chiulitu = cea mai tare ora la scoala
istoria = aflam si noi ca pana la urma ne tragem din maimute si putem sa ne purtam ca animalele
matematica = o prostie cu defecte ( prea multecifre )
etc..., de aici continua tuh! Stii regulile elevului?
Nu pot zice ca sunt pro, dar nici contra.Nu suport unele ore [Ora de Educatie Fizica, probabil daca am fi avut alt profesor mi-ar fi placut, Ora de Geometrie la care ma pricep bine insa nu`mi place sub nicio forma etc.], dar sunt si cateva care`mi plac destul de mult[Ora de Geografie, la care prind mai tot din clasa, deoarece sunt atenta, in principal pentru ca-mi place, dar avem si un profesor foarte sever, Ora de Algebra, la care ma relaxez cand vad cati idioti ies la tabla si stau 10 minute sa faca un exercitiu, in timp ce eu le fac in 5 minute etc.]. Azi mai toti cretinii au bani si duc o viata destul de buna, fara sa se fi implicat prea mult la capitolul "Scoala". Observi si tu [Cred] ca toti agramatii sunt vedete pe la tv si cand ii auzi ca de abia stiu Limba Romana te ia greata, aia sigur n`au fost pe la scoala, dar televizorul i-a facut si bogati si faimosi.Majoritatea cred ca daca esti ca ei ai terminat cu grijile, dar vezi tu, daca nu mergi la scoala, sa inveti si tu macar ceva acolo, cand ai sa te intalnesti cu cineva care sa zicem ca a facut si o facultate si foloseste un limbaj mai stiintific si mult mai corect gramatical decat al tau, ce faci? Cand il auzi pe ala vorbind de nu stiu ce a invatat el si folosind niste termeni total necunoscuti tie taci ca prostu` si il lasi sa vorbeasca singur.
Poate pare ca nu are nimic daca nu ai scoala in zilele noastre, dar conteaza extrem de mult.Cu Fizica, Limba Romana, Chimia etc. te intalnesti zilnic, daca nu le stii ce naiba faci?
Sper ca te-am lamurit, cat de cat.
Acum sa ma revolt putin.
@ruxiSustineCampaniaTPUrevive
Domnisoara, de cand naiba un elev care ridica mana sus e tocilar? Tocilar inseamna sa tocesti, sa stai cu burta pe carte pana ajungi la epuizare, in majoritatea cazurilor fara sa ramai cu nimic in cap, un elev care ridica mana sus nu e neaparat cineva care toceste, poate ridica mana sus pentru ca a fost atent in clasa si a prins ceva, nu a trimis biletele, a vorbit la telefon, a dat o tura pe la baie sau mai stiu eu ce face lumea de obicei prin ore.
Si @xamix
Mai tu, nu glumesti cumva? Si daca e tocilar de nevoie, pentru ca stie ca fara scoala nu face nimic[Contrat tie] si invata saracul/saraca toata ziua sa treaca clasa, dar ramane cu nicht in cap?[Scuze, nimic in cap]. Te vezi tu mare inteligenta de esti contra?"Contra lol cine e pro e tocilar" e o propozitie sau mai multe, ca nu`mi pot da seama.Invata mai bine sa folosesti punct sau virgula in loc sa vorbesti in necunostinta de cauza.
Voi, cele doua domnisoare vorbiti fara sa stiti exact sensul cuvantului.Mai lasati termenii carora nu le cunoasteti sensul deoparte si limitati`va la cunostintele voastre proprii, nu sunteti mai inteligenti daca folositi termeni sofisticati dar nu le stiti sensul.
Bafta`!
Bahhh, frate iti trebuie doar 5 clase ca sa ajungi la maturat, ca trebuie sa stii sa citesti sa nu cumva sa maturi pe o strada gresita -;! Si care-i faza fratilor, esti tocilar daca inveti? Tocilar esti cand inveti ( dar degeaba ), nu vreau sa rad de cei carora le place scoala. Dar hai sa gandim un pic, asta-i cel mai tare moment al vietiii! recunosc ca eu am ras mai inainte si nu-mi retrag cuvintele si inca o mie altii au facut la fel ca mine! Dar hai sa ne amintim cati prieteni ne facem la scoala, cum putem sa ne batem si cum aruncam cu petarde pe geam! Si dupa urmeaza liceul si facultatea si masteru..., va vine sa plangeti, ă?
Ideea e ca nu neaparat scoala nu-ti place tie, poate modul in care se face scoala! Hai sa recunoastem ca daca hannah bananna sau biberonu ar aparea intr-un film sau ceva ca niste... cum spuneti voi tocilari, brusc in toata lumea ar fi tocilari!
Astai marea problema in Romania, nimeni nu are o personalitate acolo si nimeni nu are ceva al lui, creat de el! Se mai si mira ca am ajuns in criza!
Oricum scoala e scoala si asta e, mai bine plangi acum si faci scoala, iar dupa cand ajungi dala cu multi bani esti in culmea fericiriii! radem, glumim, dar nu trecem peste limita, eu nu am jignit pe nimeni, dar altii ca sa se dea mari si tari asta fac
Cred ca multora dintre noi nu ne place scoala, dar uite daca si la dat cu matura iti cere minimum 8 clase(diploma), ce ai sa faci fara scoala? Stiu pe cineva din cartier de la mine care la 23 de ani nu stie sa adune... Sfatul meu:Urmeaza scoala care o faci ca ai ce invata de acolo crede-ma!