| anonimguy3 a întrebat:

Probabil intrebarea asta s-a mai pus, dar imi e prea lene sa caut. Peste 4 sapt aproximativ voi incepe facultatea in anul 1 si voiam sa va intreb cum este prima zi de facultate pentru boboci sau chiar primele saptamani si cum se desfasoara invatatul in facultate. Gen in prima zi e ca in clasa 9 la liceu? Facem ceva in prima sapt sau e ca la liceu de acomodare, cunoscut profesori etc? Voi la facultate mergeti cu ghiozdan si caiete, fara ghiozdan si caiete in mape sau fara ghiozdan si nici caiete doar mape si scrieti pe foi? Si bineinteles cum se desfasoara facultatea in general?

Va multumesc tuturor care veti sta sa imi raspundeti la intrebari.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"voiam sa va intreb cum este prima zi de facultate"

chiar ai întrebat asta?

| Bizon95 a răspuns:

Nici o acomodare
mergi la facultate cum te taie capul (imbracaminte, rucsac, poseta, whatever) atat timp cat nu e indecent pe nimeni nu intereseaza

in general se scrie pe foi, insa te avertizez despre cele 3 minciuni ale studentilor:
1. dezbraca-te ca nu iti fac nimic
2. de maine ma apuc de invatat
3. imprumuta-mi si mie cursurile CA TI LE DAU INAPOI (pe dracu')

spre deosebire de liceu nu ai o sala de clasa fixa, ci te duci la fiecare curs in alta sala, ai o grupa, insa unele cursuri se fac si cu 70 de studenti odata intr-un anfiteatru, iar uneori in alt cartier (Politehnica Bucuresti are unele sali de curs si laboratoare in Polizu... insa evident orarul e facut in asa fel incat in ziua aia sa nu ai cursuri in campusul "normal)... etc.

iar 99.99% din cursuri nu au prezenta obligatorii, chiar daca sunt unele laboratoare despre care spun unii ca nu poti sa treci fara, m-am contrazis la un moment dat si am renuntat ca toti o tineau pe a lor... oricat ar fi de ilogic, daca nu ma duc la niste laboratoare se numeste ca repet anul pentru ca nu am cum sa le mai dau la restanta?!?
d'aia se numeste Facultate... prezenta e "facultativa"

insa nu cred ca asta conteaza la tine, presupun ca o sa te tii de facultate tongue

in rest, in prima zi intreaba in stanga si dreapta si te descurci ca esti mare si vaccinat(a) big grin

| anonimguy3 explică (pentru Bizon95):

Multumesc pentru raspuns si recomandari. Eu sunt la Politehnica Bucuresti la Inginerie Electrica. Te'as intreba la ce te referi cu prima minciuna a studentilor, da' mi'e cam frica laughing. Cat despre salile de clasa, adica in absolut fiecare zi din facultate ma voi plimba prin campusurile si facultatile politehnicii pentru ca nu se fac intr'una sau doua sali fixe cursurile?

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimguy3):

Pai, e putin evident ca esti in camera cu respectivul si "invatati" nu are nici o legatura cu Poly, iar campusul e cat se poate de sigur... in afara de niste haite de caini care erau pe vremea mea... sper ca nu mai sunt

| anonimguy3 explică (pentru Bizon95):

Nu voi sta la camin deci i guess e norocu meu.

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimguy3):

Deh, succeswinking

| Yurisa a răspuns:

Am plans primele zile de facultate incontinuu, dar dupa mi-a trecut. Nu am favut cine stie ce in prima saptamana, ne prezentau profesorii materiile si in larg ce se intampla. La facultate merg cu geantă cand am putin de carat si cu rucsac cand am mai mult (am o carte de 1000 de pagini si o mai car cand am nevoie, eu de exemplu). Scriu si pe caiete, dar si pe foi. De pe foi mereu am invatat mai usor

| DanielIlie a răspuns:

Când nu ai simțul ridicolului, e bine să te abții totalmente?

| rosewater a răspuns:

Buna,asta depinde si de facultate, cred, noi anul trecut nu am facut nimic in prima zi a fost ca o deschidere si au fost discursuri. Apoi nu mai tin minte bine, dar stiu ca prima saptamana am fost la cursuri si ne-am prezentat in mare parte si ne-amcunoscut un pic, dar dupa aia depinde cat de serios esti, poti sa îți iei mapa si pixuri si foi sau caiet sau cum te organizezi tu mai bine.sau depinde la ce esti si ce va cere profesorul etc.singurul meu sfat e sa nu iti pierzi notitele, am patit de prea multe ori asta scriam pe foi apoi nu le mai gaseam...recomand caiet sau daca scrii pe foi fii disciplinat si pune data si baga imediat foaia in folia/mapa materiei respective.cam asta e tot restul afli pe parcurs, succes!