| SSweetAAngel a întrebat:

Probabil toti ati citit la un moment dat romanul Ion, de Liviu Rebreanu si daca puteti sa-mi raspundeti urmatoarei intrebari:Credeti ca Ion este vinovat sau nevinovat de moartea Anei si a copilului? (de ce?) Dupa parerea mea, ion este nevinovat deoarece nu a obligat-o el sa se sinucida sau i-a pus strangul de gat (din punct de vedere moral acesta este vinovat deoarece a impins-o in mod indirect prin indiferenta lui dar in fata unui judecator nu se ia in considerare asta si deci este nev.) dar fiecare dintre noi gandeste diferit si daca v-ati exprima opinia pro sau contra vinovatiei lui v-as fi recunoscatoare.

1 răspuns:
| Anee0 a răspuns:

Am citit cam acum un an romanul.Nu imi amintesc exact in totalitate, dar eu consider ca Ion este vinovat de moartea Anei si de moartea copilului, deoarece se purta foarte urat cu ea.El nu iubea pe nimeni, era obsedat de pamant(si asta reiese din scena in care el saruta pamantul) si (din cate imi amintesc) copilul a murit din cauza ca Ion nu avea girja de el + ca nici nu s-a casatorit cu Ana din dragoste.El avea "sentimente"pentru Florica (sau cum o chema). Asta este parerea mea