| SugarAndSpice a întrebat:

Problema de logica.

Avem 9 cuburi care arata identic, 8 sunt la fel de grele, dar 1 e mai usoara.
Avem dreptul la 2 cantariri.
Cum o putem afla pe cea mai grea?
Bye si merci

7 răspunsuri:
| SugarAndSpice explică:

Fratilor nu putem face mai mult de doua cantariri.

| TheBlueButterfly a răspuns:

Cantaresti oricare doua si daca sunt egale inseamna ca acea greutate este maxima, iar daca difera, cea care cantareste mai mult e cea mai grea

Te-am pupat:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Le separ in 3 grupe a cate 3 cuburi; vrei si continuarea sau e suficient sa-ti dai seama ce urmeaza?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu e limpede : la prima cantarire compar, intre ele, oricare doua grupe de cate 3 cuburi si am aflat in ce grupa (de 3) se afla cubul usor, iar la a doua cantarire iau oricare 2 cuburi din grupul de 3 -identificat deja- pe care le compar prin cantarire si am aflat cubul care este mai usor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

P. S. acum am observat si eu ca le-ai cam "ametit" in text, dar cine are logica intelege ca e vorba de identificat 1/un/ cub diferit ca greutate -nu conteaza daca mai mare sau mai mica- de celelalte 8 care sunt de aceeasi greutate.
Si inca ceva : primul meu raspuns ti l-am dat incomplet fiindca am crezut ca-ti vei da seama ca stiu si continuarea; era o chestie de logica...

| nicko a răspuns:

Pai 8 sunt la fel de grele...dar 1 e mai usor.Cum sa afli cel mai greu cub daca 8 cuburi sunt la fel de grele...

| SweetCherry a răspuns:

Este o problema cu probabilitate.cauta pe net formula probabilitatii parca era nr cazuri favorabile supra nr cazurilor posibile.
nu-s buna la mate deci paaa pa ca nici unde nu scap de ea rolling on the floor wave