Nu, profesorii sunt acolo sa te invete chestii. Fiecare are metodele lui, dar nu te poate obliga sa faci ceva ce nu vrei sa faci(de exemplu, anul trecut nu scriam deloc la matematica pentru ca nu ma ajuta cu nimic; dupa ce m-am certat cu profa 2-3 ore pe chestia asta, m-a lasat in pace; eu i-am zis doar ca nu sunt obligat sa scriu, ci treaba mea ca elev e sa trec materia iar a ei e sa ma invete pentru a putea realiza asta; metodele prin care facem asta sunt discutabile; PS sunt pe profil filologie, nu mai fac mate acum)
Dar la Muzica cantatul e totusi un fel de proba orala de evaluare. Poate sa-ti puna nota proasta daca nu ai putut fi ascultat. Oricum, toata treaba cu notele si ascultarile e foarte discutabila odata ce (cred ca) nu exista niciun regulament cu privire la notarea elevilor(eu nu am semnat nimic legat de asta, deci nu mi se aplica). Incearca sa afli daca Muzica e o ora ca si Istoria Religiilor. Daca e la fel, poti face cerere pentru a nu mai asista la ore, deci nu va mai conta nici la medie.
Problema cu cîntatul la muzică e discutabilă, în sensul că...
Nu ești obligat să cînți pentru că e posibil să nu ai voce și nici ureche muzicală.
Dar, atîta timp cît muzica este un obiect de studiu impus în programa curiculară, ești obligată să știi teoria muzicală. Adică : valorile notelor, măsurile muzicale, gamele și categorisirea lor, distanțele dintre note (primă, secundă, terță, cvartă, cvintă...), istoria muzicală ( în anii mai mari) și încă multe asemenea noțiuni.
Deci...ori le înveți ori... poți rămîne și repetent de la obiectul muzică.
La vremea cînd eram eu licean (în urmă cu 54 de ani) un elev din liceu a rămas repetent de la obiectul...„desen".
După părerea ta ...toate materiile sunt ...inutile. Sunt niște proști cei care le-au impus.
Doar tu ești o fetiță inteligentă!
Bag seamă că și tu ești unul dintre acei elevi care mergeți la școală doar pentru socializare: să te întîlnești cu colegii, să porți oglinda, rujul și penseta în ghiozdan ( peste cîțiva ani și prezervativul va intra în recuzita indispensabilă a buzunărașului secret), să nu-ți lipsească pachetul de țigări, drogurile și restul...
Caiete și lecții cît mai puțin, dacă se poate!
Învățătura este, categoric, un balast.
Sănătate!
Eu invat bine la scoala... doar nu vreau sa cant la ora de muzica...
P.S. î se scrie doar la inceputul sau sfarsitul cuvantului
Domnișoară Anutza, este greșit ce ați învățat voi, folosind pe acest „â" din „a", în scriere, după atîtea reguli pe care nici voi nu le știți.
Dacă ai fost atît de fermă în a mă atenționa asupra felului cum am scris eu pe „î", stai puțin și gîndește și apoi să-mi spui care este diferența, în pronunțare, între „â" și „î"?
Poate îmi răspunzi...
Cît despre treaba cu muzica, bag seama că nu ai priceput nimic din ceea ce ți-am spus eu.
Profesorul nu te poate obliga să cînți, dacă tu crezi că nu poți cînta, adică nu ai voce sau ureche muzicală, dar te poate obliga să înveți muzica în tot ceea ce se cheamă teoria muzicală. Ca pe oricare alt obiect.
Și, dacă refuzi să înveți, te va nota cu note de la 1 la 4, așa cum e normal să o facă.
Da, poate sa te oblige pentru ca e profesoara. Dar poti sa te invoiesti de la muzica daca vrei.
Cand am citit intrebarea asta mi-a trecut prin minte o faza care mi-am imaginat-o. O profa cu un pistol la capul elevei si spune : Sing or die!
Poate nu chiar sa te oblige, dar poate sa iti dea nota. din cate am inteles eu de la o profesoara ei pot da note si pentru atitudinea elevului
Cred ca da.Fiind profesoara de muzica, e posibil ca prin cantat sa-ti evalueze anumite aspecte muzicale.Acum, in sensul strict al ¨ obligatiei ¨, nu cred ca iti poate impune sa faci ceva impotriva vointei tale.
Oricum, risti o nota mica sau daca este intr-adevar o profesoara rea, sa te lase corigenta.
Da, si sa nu îți fie teama sau sa nu fii timida, de exemplu eu, la ora de muzica am fost pusa de doamna sa cant, si totuși sunt o persoana foarte timida. Atunci, eu am spus, ce sa cant?, ea mi-a spus Orice!, iar eu am spus ca nu vreau, dar totuși am cantat o melodia preferata ( Little me -Little mix, daca o știi ) si așa mi-am descoperit un talent, iar doamna a spus ca și-a dat seama ca am ovoce, după timbrul vocal! Deci. Ai încredere in tine!
Da.Orice profesoara poate sa te puna sa faci ceva. Oricum daca nu vrei, nu te poate obliga doar ca risti sa iei o nota mica(4)
anonimanonimanonim30 întreabă: