In opinia mea, nu exista un profesor IDEAL, pentru ca acesta ar trebui sa fie o persoana lipsita de defecte, lucru imposibil.
Asadar, "perfect" sau "ideal" iese din discutie.
Cred ca exista totusi doua categorii de profesori. Unii buni, altii mai putin buni in profesia lor.
Despre profesorii mai putin buni nu vorbim, deoarece intrebarea ta se referea la profesorii ideali.
Deci, profesorii buni. Ei sunt persoane care isi iau meseria in serios, care reusesc sa faca din materia predata un obiect de interes pentru elevi, care reusesc sa se impuna, sa mentina o atmosfera proprie cursurilor civilizate, fara a-i speria pe copii.
Si... Ca sa termin, voi adauga un citat ce contine esenta a ceea ce am scris mai sus.
"Singurul mod rezonabil de a face educatie este de a fi tu insuti exemplar." [Albert Einstein]
Bună.
Să aibă pedagogie și să fie capabil să facă elevul să vină de drag la orele lui, acela este un profesor adevărat!
Pa, pa.
Buna carmen!
pentru mine profesorul ideal ar fi o persoana de treaba... exigent atunci cand trebuie sa invatam.o persoana care mai face glume din cand in cand...care nu da foarte multe teme!
profesorul ideal ar trebui sa stie sa explice ca sa inteleaga toata clasa.sa nu dea note mici pentru ca nu fac elevii meditatii la materia pe care o preda
acesta este profesorul ideal din punctul meu de vedere.
ce am zis eu mai sus il descrie pe profu' de mate!) e un prof super, dar in acelasi timp si exigent cand trebuie sa invatam
pa-pa:*
Un profesor care vine calm la ora, un profesor cu privire blanda, care are o voce placuta, un profesor care stie sa predea ca sa intelega toata lumea, un profesor care nu face diferente intre elevi. un profesor egal.
Pentru unii, un profesor ideal este acela ce nu da teme.dar, nu asta este totul.eu cred ca profesoara mea de mate este cea mai tare. explica foarte bine, glumeste cu noi mai tot timpul.si...,nu are pretentii la cei cu un nivel mai slab.in plus, face meditatii gratuite cu cei ce merg la olimpiada.inafara de asta, un profesor bun si de treaba este bland, nu face diferenta dintre elevi si unul care reuseste sa se impuna, sa fie uneori exigent.
Buna! Un profesor ideal pentru mine trebui sa:
-sa aiba pedagogie
-sa fie capabil ca elevul sa inteleaga lectia
-sa fie in asa fel incat elevul sa vina cu drag la orele lui
-sa fie dur(dar nu prea dur) adica sa nu permita de ex ca elevii sa comenteze in ore etc
Cam asa vad eu un prof ideal.
Profa mea de romana.E cea mai buna profa pe care am avut-o vreodata.
Nu a tipat niciodata la noi,si totusi la orele ei suntem cu totii atenti,facem romana de drag.
Imi place la ea ca atunci cand zice un lucru il si face, nu e doar gura de ea. Apreciez la un profesor darul de a putea sa ii vorbeasca unui elev nu doar precum un cadru didactic, ci precum un om ibisnuit.Genul care nu inspira teama si senzatia de inabordare, ci care inspira incredere.
Asa e si profa mea.Insa inca nu sunt sigura daca datorita frumusetii ei aparte(deci...e inalta, are 1, 75 cam asa,e slabuta, bruneta, ochi albastri) stau si baietii potoliti la ore.In orice caz,mie mi-a fost placuta din prima clipa in care am cunoscut-o.
Un profesor bun e unul pasionat de materia pe care o preda, te face sa o intelegi sa iti placa si tie.
Ce mai are profa asta.e foarte educata, foarte atenta la modul in care vorbeste.Nu jigneste,nu injura,in vocabularul ei nu gasesti ``ma``si ``ba``. Uneori as zice ca e perfecta, dar nu o cunosc atat de bine incat sa stiu asta.O admir foarte mult, chiar e profa ideala.
Un profesor nu poate fi considerat ''ideal'' de catre toti elevii, intrucat fiecare vede ''idealul'' intr-o alta forma.Eu cred ca un profesor ideal este acela care indiferent ce lectie preda sa te captiveze si sa te tina atent/a.Sa te determine sa te implici in lectie cu anumite cunostie pe care le ai. Referitor la temele pe
care ti l-ar da... multe ( dar nu exagerat) fiindca pana la urma le faci pentru tine nu pentru el.Sa mai faca cate-o glumita si sa stie sa se impuna.In concluzie a preda este o arta.
-sa fie capabil ca elevul sa inteleaga lectia
-sa fie in asa fel incat elevul sa vina cu drag la orele lui
-Sa nu dea note asa mici...(daca elevul chiar nu invata nu are decat
anonim_4396 întreabă:
GW1521 întreabă: